23948sdkhjf

Danske vindere fundet af kæmpe kommunalt diabetesudbud

Tre virksomheder er fundet til at levere diabetesprodukter til 93 kommuner

Danske OneMed A/S står overfor et indbringende efterår, hvor de skal levere diabetesprodukter til 93 kommuner.

Det står klart efter den nye fælleskommunale SKI-aftale er indgået. Det skriver SKI - Staten og Kommunerns Indkøbsservice i en pressemeddelelse. 

Det er en stor del af en aftale inddelt i tre delaftaler, som nu er indgået med blandt andre OneMed A/S. Samlet set har aftalen en værdi på 661 mio. kr., fremgår det af pressemeddelelsen.

Det er produkter som teststrimler og fingerprikkere, som OneMed skal levere til kommunerne i både Øst- og Vestdanmark. OneMed A/S har vundet to delaftaler på diabetesprodukterne, mens i alt tre virksomheder har vundet den sidste delaftale, der består af levering af produkter til kontinuerlig glukosemåling. Blandt de tre er også OneMed, men derudover er det Abott Laboratories A/S, danske RealMed, der skal levere produkterne.

Delaftale 1 og 2, hvor OneMed A/S skal levere diabetesprodukter, består af 113 forskellige varianter inden for hver produkttype. 

I forbindelse med udbuddet har en kommunal ekspertgruppe i samarbejde med blandt andre Diabetesforeningen og brugerrepræsentanter defineret mindstekrav til produkterne.

- Vi har lyttet til brugernes ønsker, og så har vi sammen med kommunale diabetessygeplejersker, indkøbere og visitatorer arbejdet på at stille de rette krav til produkterne. Det er vi lykkedes ganske godt med. Vi får nemlig en bred aftale, der indeholder langt størstedelen af de produkter, kommunerne benytter i dag, udtaler Christian Lunding, der er udbudsdirektør i SKI, i pressemeddelelsen.

Samlet set vurderer SKI, at de 93 tilsluttede kommuner vil spare knap 10 pct. i forhold til de priser, de i dag giver for produkterne på delaftale 1 og 2.

- På aftalen bliver det muligt for den enkelte kommune at imødekomme brugernes forskellige behov for diabetesprodukter med produkter af høj kvalitet. Samtidig har vi opnået en skarp pris, der giver kommunerne lidt ekstra råderum i budgettet, hvilket i øjeblikket har stort fokus, lyder det fra Christian Lunding i pressemeddelelsen.

SKI har gjort delaftalen frivillig at anvende, modsat delaftale 1 og 2, som de tilsluttede kommuner er forpligtede til at anvende. Ifølge SKI har de tre leverandører i delaftale 3 budt ind med nyeste version af de mest anvendte produkter til kontinuerlig glukosemåling.

Den nye aftale træder i kraft i fjerde kvartal af 2023.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079