23948sdkhjf

I Polen fjernovervåger Falck ældre borgere, og snart sker det også i Danmark

Det stigende antal ældre borgere kalder på nye metoder, og Falck er allerede i gang med at teste avanceret patientovervågning i Polen og Latinamerika

Flere ældre og et stigende pres på sundhedsvæsnet.

Det er den problematik, som Danmark oplever, men som også mange andre lande verden over kan nikke genkendende til, og det kalder på nye metoder. Derfor ser Falck blandt andet avanceret fjernovervågning af sårbare ældre borgere som et stort vækstpotentiale. Det fortæller Falcks topchef Jakob Riis til Børsen.

- Alle sundhedssystemer i verden har en udfordring i, at befolkningerne bliver ældre og derfor har flere kroniske sygdomme. Som ambulancevirksomhed ender vi med at køre de ældre på hospitalet ret ofte, fordi de måske er dehydrerede eller har fået en infektion. Ved at tænke anderledes kan vi undgå, at hospitalerne stresses med mange korte indlæggelser, der kunne have været undgået. Løsningen hedder elektronisk overvågning af de sårbare borgere, siger Jakob Riis til Børsen.

Metoden afprøver Falck allerede i Polen, hvor borgerne automatisk får målt blodtryk, puls, iltoptagelse, temperatur og andre fysiske parametre. Dataen sendes løbende til et Falck-center, som kan reagere ved enten at besvare opkald eller rykke ud til besøg, hvis der via målingerne vises behov for det, skriver Børsen.dk.

Samme system er allerede på vej til plejesektoren i Danmark, ifølge Børsen, hvor Falck har indgået et samarbejde med regionshospitalet i Nykøbing Falster og partnerskaber med flere kommuner og koncerner som Roche og Cisco.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093