23948sdkhjf

Flere teenagere i job på plejehjem: - Det er med til at skabe ro

Halvdelen af landets kommuner har ansat unge under 18 år på plejehjem, og det er en ordning, som får ros af KL og FOA

Antallet af unge mellem 14 og 17 år, der har fritidsjob på plejehjem, er fordoblet, viser tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, som KL har trukket. Det skriver Fagbladet FOA.

I alt er der nu 865 unge ansat fordelt på 48 kommuner.

De unge må ikke udføre plejeopgaver, men de yder omsorg og hjælper med lette opgaver, såsom kortspil, gåture og borddækning. Deres tilstedeværelse har en stor gevinst, ifølge sektorformand i FOA, Tanja Nielsen.

- Det kan være med til at skabe ro på plejecentrene. Bare det, at der er nogle mennesker omkring borgerne, for eksempel omkring vagtskifte, hvor man går fra at være 4-5 i vagt til kun at være én aftenvagt. Hvis der så er en ung, der måske kan læse højt fra en bog eller være med til at synge. Det er guld værd, siger sektorfomanden til Fagbladet FOA.

Også KL roser ordningen, som startede i 2018, og som med tiden udviklede sig til, at de unge fritidsjobbere fik deres egen overenskomst. Håbet er, at det kan vække de unges interesse for faget, og derfor ønsker KL ordningen forlænget, siger formand for løn- og personaleudvalget i KL, Michael Ziegler til Fagbladet FOA.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064