23948sdkhjf

Crowdfunding giver ældreplejen skvulpefrit glas

To nyuddannede danske ingeniører har udviklet et glas, som ikke kan skulpe over. Med crowdfunding bliver glasset nu sat i produktion

Drinksaver er et dansk udviklet glas, og det kan ikke skvulpe over for alvor, men glasset ligner et helt almindeligt drikkeglas, og derfor er der ingen social stigmatisering forbundet med at anvende glasset.

Det er lykkedes de to nyuddannede ingeniører Laila Sofie Midjord og Casper Gramhald-Nørland at færdigudvikle glasset, så det er klar til at blive solgt og distribueret. Undervejs er der anvendt forskning i bølgebrydning for at skabe glasset, som ikke kan skvulpe over. 

Portugisiske RBDrinks, Europas førende producent af polykarbonat-glas, har sagt ja til at producere Drinksaver-glassene. Polykarbonat er det plastmateriale, som ligger nærmest ægte glas. Materialet er stort set umuligt at slå i stykker, og derfor benyttes det for eksempel i politiets kampskjolde, i gasmasker og i sikkerhedsbriller. En tur hen ad flisegulvet i et plejehjemskøkken er ikke noget problem.

Når man er nyuddannede ingeniører med et nystartet firma, vælter man sig ikke i penge, og derfor rejser Midjord og Gramhald-Nørland midler via crowdfunding, så der kan trykkes på startknappen til samlebåndet i Portugal. Drinksaver-holdet skal rejse 40.000 kroner, og af dem har de rejst 24.000 kroner, og Laila Sofie Midjord og Casper Gramhald-Nørland forventer, at det fulde beløb er hus i næste måned. 

Casper Gramhald-Nørland fortæller til Magasinet Pleje, at det potentielle marked for det nye glas er så stort, at de to Drinksaver-folk ikke selv kan forestå salg og distribution. Casper Gramhald-Nørland og Laila Sofie Midjord udgør i øjeblikket udviklingsafdeling, salgs- og markedsføringsafdeling, IT-afdeling, bogholderi og de står såmænd også for rengøring og kantine.

- Kun i opstartsfasen har vi selv kunne forestå distribution, men der er 950 plejehjem i Danmark, og den opgave kan vi ikke selv løfte. Derfor forhandler vi i øjeblikket med fire potentielle distributører af glasset, som i anden sammenhæng kommer rundt på de danske plejehjem, fortæller Casper Gramhald-Nørland til Magasinet Pleje.

Laila Sofie Midjord og Casper Gramhald-Nørland har i hele designprocessen rådført sig med ergoterapeuter og plejepersonale i ældreplejen. Det samarbejde har blandt andet ført til, at glasset også er synkebesværsvenligt. Samtidig kan indsatsen klare tykke drikke, og det vil også sige drikke, som er tilsat fortykningsmiddel. Man kan både bestille og støtte Drinksaver her.

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156