23948sdkhjf

Kommune i mediestorm: Finder 20 mio. kr. til de ældre på bare tre dage

Lørdag gjorde Danmarks Radio et internt notat fra Herning Kommune danmarksberømt. Tirsdag afsatte Herning Byråd 20 millioner kroner ekstra til ældreområdet

Partierne bag Herning Kommunes 2023-budget har tirsdag eftermiddag besluttet, at ældreområdet i Herning Kommune alene i år skal tilføres ekstra 20 millioner kroner. Det skriver Herning Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har haft et godt møde, hvor vi har fået en status på situationen. En status, som vi tager meget alvorligt, for naturligvis skal forholdene for vores ældre medborgere være gode og trygge, siger Dorte West, (V), borgmester i Herning Kommune.

Beslutningen om flere ældrepenge kommer efter, at et internt notat fra kommunens egne ældreplejechefer tegner et dystert billede af kommunens fremtidige ældrepleje. Notatet er dateret 12. maj 2023. Den 20. maj omtaler Herning Folkeblad notatet, den 1. juni 2023 bliver ministeren bekendt med notatet, og den 3. juni bliver det til en landsdækkende historie hos Danmarks Radio, og samme dag griber ministeren ind. Tirsdag i denne uge, tre dage efter ministerens indgriben, har Herning Kommune fundet ekstra 20 millioner kroner til ældreplejen.

- Vi er enige om, at vi her og nu skal prioritere ekstra penge til ældreområdet, siger borgmester Dorte West. 

- Pengene skal sikre, at vi kan levere den rette service, og at der er det nødvendige personale til stede på plejecentrene, også ved for eksempel sygefravær. Jeg er glad for, at vi har kunnet lande denne aftale. Jeg er, som alle andre, stærkt berørt af de historier, der har været fremme i medierne de seneste dage, uddyber borgmesteren i pressemeddelelsen. 

De 20 millioner er blandt andet fundet via den såkaldte midtvejsregulering, som er en del af aftalen mellem landets kommuner og regeringen om kommunernes økonomi. Godt syv millioner kroner skal bruges på at investere i flere social- og sundhedselever, andre cirka seks millioner tilføres social- og sundhedsudvalget, mens syv millioner skal gå til at realisere den handlingsplan for ældreområdet, som social- og sundhedsudvalget ventes at vedtage på sit møde onsdag den 14. juni 2023.

- Samlet er målet, at vi imødegår de bekymringer, der er rejst fra borgere og personale. Målet er også at opnå en positiv effekt på medarbejdernes trivsel og dermed på sygefravær og personaleomsætning. Hvis vi lykkes med det, vil der udover de menneskelige gevinster også være en forbedret økonomi forbundet med det. Det er jo desværre sådan, at problemerne på ældreområdet ikke alene handler om penge, men også om rekruttering og jobfastholdelse, siger Dorte West.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265