23948sdkhjf

Avanceret sensorteknologi er en stor hjælp til personale og beboere på plejehjem

En infrarød sensor scanner konstant bevægelse i plejehjemsbeboeres værelser og kan være med til at forhindre faldulykker. Sensoren, der kaldes RoomMate, giver personalet en alarm, hvis kritiske situationer er ved at udvikle sig. RoomMate betyder, at alle værelser kan overvåges i realtid og betyder, at de begrænsede personaleressourcer kan anvendes mere optimalt.

Sensio er markedsledende i Norden inden for faldforebyggelse og sikkerhedsalarmer. Blandt produkterne er RoomMate - en særlig sensor, der er installeret omkring 12.000 af på plejehjem i Norge og Sverige. Foreløbig seks danske kommuner er også begyndt at anvende teknologien, der har vakt stor opsigt i plejesektoren. ”Vores RoomMates bliver primært solgt til plejehjem, hvor de konstant scanner det rum, de er installeret i. Det betyder, at hvis der er et fald, en der går ud af døren eller en, der rejser sig op i sengen, så modtager plejepersonalet øjeblikkeligt en alarm på mobiltelefonen.

Det sker i form af et sløret billede af personen - en blålig skitse, som viser live, hvad det er, der sker. Der er tale om en sløret skitse, der respekterer GDPR-reglerne, så man kan ikke se personen tydeligt, men man kan se den bevægelse, der er i gang, og hvor personen befinder sig i rummet,” siger Morten Glundholt, Key Account Manager hos SafeCall, der oprindeligt udviklede RoomMate. SafeCall blev for to år siden købt af Sensio og er dermed blevet en del af det førende selskab i Norden inden for faldforebyggelse.

”Vores RoomMates bliver primært solgt til plejehjem, hvor de konstant scanner det rum, de er installeret i"
Morten Glundholt, Key Account Manager hos SafeCall, der er en del af Sensio

Store fordele for personale og beboere på plejehjem
Installationen af RoomMate på særligt plejehjem har store fordele for både beboere og personale. Ikke blot sørger sensoren for hurtig reaktion på fald. Hvis en meget dårligt gående dement person har rejst sig, kan personalet hurtigt være på værelset for at yde assistance. Og man kan også se om en person, der har rejst sig i sengen, hurtigt lægger sig ned igen.

”RoomMate er et vigtigt værktøj til at sikre, at der kan reageres hurtigt på et fald, men medvirker også til faldforebyggelse, fordi man får bedre mulighed for hurtigt at komme hen til værelset med dårligt gående demente personer. Sensoren betyder også, at man har en konstant overvågning over demente personer med uadreagerende adfærd, så man kan reagere, når de er i bevægelse og på vej ud af værelset.” For personalet giver det stort overblik at have systemet installeret. Det gælder også på f.eks. nattevagterne, hvor man med RoomMate har mulighed for at lave et digitalt tilsyn af beboerne via mobiltelefonen.

”Man går ind i appen, trykker på tilsyn, og så kan man se om personen stadig ligger i sin seng. Og his man få en alarm på, at en person har rejst sig i sengen, så kan man se om vedkommende lægger sig ned igen og på den måde undgå at gå hen til værelset og åbne døren. Så man er fri for at lave alle de her forstyrrelser om natten, der kan vække de andre - forstyrrelser, som kan udløses af f.eks. demente personer, der ikke ved, om det er dag eller nat. Man kan sikre en bedre anvendelse af de oftest begrænsede personaleressourcer på plejehjemmene,” siger Morten Glundholt.

SENSIO
Norske Sensio leverer systemer og platforme, der radikalt forbedrer kvaliteten og effektiviteten i plejen af ældre og handicappede. Vi er markedsledere i Norden inden for faldforebyggelse, integrerede kaldesystemer og næste generations alarm- og mobil sikkerhedsalarmer. Sensio leverer systemer og platforme, der radikalt forbedrer kvaliteten og effektiviteten i plejen af ældre og handicappede. Sensio betjener mere end 50 pct. af alle ældreplejeudbydere i Norge, Sverige og Danmark og har i løbet af de seneste fem år nydt godt af over 50 pct. årlige vækstrater.
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078