23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Forebyggelse af bygningsbrande: En kritisk nødvendighed i vores samfund

"Det er noget mere interessant at forebygge brand end at slukke en brand,” udtaler Nikolaj Andersen, rådgiver ved SAFELIFE, der har 6 års erfaring inden for brandsikringsløsninger. Hans ord resonerer dybt, især når vi ser på det udfordrende landskab af bygninger under opførelse, renovering eller ombygning.

Bygningsreglementet sikrer generelt et højt niveau af brandsikkerhed i vores byggeri. Men desværre svækkes disse regler næsten helt, når en bygning er under konstruktion eller forbedring. Det er i denne fase, at bygningen er mest sårbar over for brand. Nikolaj Andersen opfordrer til klare retningslinjer og anbefalinger på dette område for at tackle denne udfordring.

Vi lever i en verden af konstant forandring og højt tempo, hvor uheld kan ske. Senest så vi dette i branden på Børsen, hvor en betydelig del af vores historie gik tabt. Dette rejser spørgsmålet: Har vi lært noget af disse begivenheder? Ud over at pege fingre har vi faktisk ikke lært meget. Det er på tide, at myndighederne ser mod fagfolkene og lytter til deres erfaring og ekspertise.

SafeLife har længe påpeget hullerne i sikkerheden, men desværre bliver der sjældent lyttet, før det er for sent. Tilbage i 2021 introducerede vi SafeHeritage-serien, som er brandslukningsudstyr designet specielt til bevaringsværdige bygninger. Dette initiativ blev født som et resultat af Branden i Notre Dame, men trods vores bestræbelser synes det stadigvæk, at der ikke er tilstrækkelig opmærksomhed omkring dette emne.

Nye retningslinjer 

Vi har brug for en omfattende brandstrategi, der ikke kun sikrer bygningerne under renovering, men også bevarer deres design og æstetik. Når uheldet først er ude, risikerer vi at miste vores kultur og historie, vores identitet som samfund.

Det er på tide, at vi handler. Politikere og samfundet som helhed må tage ansvar og implementere effektive retningslinjer og foranstaltninger for at sikre, at bygninger ikke blot er trygge, men også beskyttet mod ødelæggelse.

Kontakt Nikolaj Christian Andersen for at høre mere om pålidelige brandsikringsløsninger
tlf.  21628241 eller mail nca@safevent.dk

Fakta om Safelife: besøg vores hjemmeside for at lære os at kende - https://www.safe-life.dk/

 

Læs 

 

 

 

Safe Vent
Egholmvej 5B
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38999605
P nummer: 1013157657

Kontaktperson

NA
Nikolaj Andersen
nca@safevent.dk

Send til en kollega

0.032