23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvordan opstår en brand?

Hvad skal der til for en brand kan opstå og hvilke faktorer spiller ind. Typisk når man snakker brand, bruger man brandtrekanten til at forstå hvilke elementer der skaber ilden og dermed branden.

Hvis ikke man har oplevet eller set en brandudvikling før, kan denne lille video være god at se for at få en større forståelse for hvor hurtigt det går med en brand uden nogen form for slukning.

Vores gode samarbejdspartner VID Fire-kill har fået udført en brandtest uden slukning ved DFL. Dette med formålet at kunne vise en brandudvikling.   

Se den her: Sofa brand uden slukning 

Det brandbare materiale er en sofa. Når en sofa er tør spille temperaturen ikke den stor rolle da en sofa består af nogle meget brandbare materialer.

Brandtrekanten

En brand er ild, der brænder ukontrolleret. En brand forudsætter, at tre faktorer er tilstede samtidig: ilt, tilstrækkelig varme og brændbart materiale.

De tre ting, der skaber en brand

1. Ilt: Hvis der ikke er ilt, kan ting ikke brænde. Lidt teknisk kan man sige, at en forbrænding bruger ilt (O2) for at omdanne kulstof til CO2. 

2. Varme: Tilstrækkelig varme er et relativt begreb, der afgøres af materialets antændelsestemperatur.

3. Brandbart materiale: En brand kræver naturligvis et brændbart materiale for at kunne opstå. Stort set alt er brandbart, men hvor brandbart materialet er er afhængigt af temperaturen.

Fjernes ét af disse elementer kan en brand ikke opstå. Er branden opstået, og fjernes ét af elementerne, så vil branden dø ud.

Vores løsning på at kunne forebygge og bekæmpe brandtrekanten er selvfølgelige et Granny System for de personer der udgøre en større brandfare.

Læs mere om brande og bekæmpelse her. Safe Granny 

Safe Vent
Egholmvej 5B
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38999605
P nummer: 1013157657

Send til en kollega

0.063