Fakta om udbudet
Udbyder
Region Sjælland
Kontrakt om levering og vedligeholdelse af et it-system til digital patologi herunder videreudviklingsydelser i tilknytning hertil
Region Sjælland
Bekendtgørelse om indgåede kontrakter
Resultat af udbudsproceduren
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
CVR-nummer: 29190658
Postadresse: Alleen 15
By: Sorø
NUTS-kode: DK02 Sjælland
Postnummer: 4180
Land: Danmark
Kontaktperson: Paula Høiby
E-mail: ahoib@regionsjaelland.dk
Telefon: +45 22712851
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: http://www.regionsjaelland.dk
Internetadresse for køberprofilen: https://eu.eu-supply.com/ctm/Company/CompanyInformation/Index/137394
CVR-nummer: 29190941
Postadresse: Niels Bohrs vej 30
By: Aalborg Ø
NUTS-kode: DK050 Nordjylland
Postnummer: 9220
Land: Danmark
Kontaktperson: Anna Blok Frederiksen
E-mail: a.blok@rn.dk
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.rn.dk
CVR-nummer: 29190925
Postadresse: Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, Postboks 21
By: Viborg
NUTS-kode: DK04 Midtjylland
Postnummer: 8800
Land: Danmark
Kontaktperson: Lene Lund
E-mail: lene.lund@rm.dk
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: www.rm.dk/
Del II: Genstand
Kontrakt om levering og vedligeholdelse af et it-system til digital patologi herunder videreudviklingsydelser i tilknytning hertil
Ved nærværende udbud ønsker Region Sjælland at indgå en kontrakt om anskaffelse af en Løsning, der overordnet omfatter funktionalitet til visning af WSI’er og makrobilleder og tilknyttet data life cycle management software til Digital Patologi, inklusiv ydelser til implementering, vedligeholdelse og videreudvikling heraf. Den forventede anskaffelse omfatter en Løsning til erstatning for mikroskopet med de funktionaliteter, som en patolog behøver for at kunne beskrive og vurdere det digitaliserede præparatsnit samt til understøttelse af gennemførsel af multidisciplinære konferencer, konsultationer, forskning og undervisning.
1) Baggrund for udbuddet
Region Sjælland ønsker med Digital Patologi er at indføre digitaliserede arbejdsgange for mikroskopering af vævsprøver på patologiområdet. Udbuddet omhandler en standard Løsningen til visning af WSI’er som resultat af scannede objektglas, så de digitale billeder (WSI’er og makrobilleder) af vævsprøver fremadrettet vurderes på en pc-skærm i relation til diagnosticering, forskning og undervisning. Endvidere skal brugerne med Løsningen kunne dele WSI’er med en kollega inden for egen region eller udenfor regionen ved bl.a. behov for gennemførsel af konference, konsultation, forskning og undervisning. Løsningen skal også kunne omfatte funktionalitet til understøttelse af data life cycle management (DLM) samt omfatte et lokalt arbejdslager i Løsningen i sammenspil med Kundens VNA i relation til lagring af WSI’er og ma-krobilleder. Det er væsentligt for den kommende arbejdsgang for Digital Patologi, at Kundens LIMS/Patologisystem er det centrale i patologiens work flow, således, at Løsningen integreres til Kundens LIMS til brug for bl.a. at hente WSI’er og makrobilleder. DLM skal kunne håndtere betingelser og handlinger, der udløser ændringer i lagringen af WSI’er og makrobilleder. Løsningen skal endvidere kunne komprimere WSI’er og konvertere Makrobilleder til DICOM. Kunden ønsker, at Løsningen skal kunne integrere til andre komponenter i systemlandskabet relevant for digital patologi. Løsningen vil endvidere skulle understøtte Kundens DICOM strategi samt krav til efterlevelse af datastandarder i forbindelse med lagring af WSI’er, makrobilleder og tilknyttede metadata. Løsningen skal omfatte integration mellem Løsning og Kundens henholdsvis VNA, Kundens Patologisystem, Kundens brugerstyring (bl.a. AD og IdM), Kundens DICOM konverteringsmotor, Kundens løsning til makrobilleder, Kundens CPR-service og Kundens eksisterende tredjeparts billedanalyse software Oncotopix fra Visiopharm. Løsningen skal i videst muligt omfang gøre det muligt at integrere til fremtidige faglige tredjeparts hjælpeværktøjer til udførelse af digital billedanalyse, f.eks. til diagnoseunderstøttende billedanalyse igennem kunstig intelligens (AI). Løsningen skal leveres som en on-premise løsning. Løsningen omfatter IKKE glasscannere, VNA, billedanalyse software (baseret på fx AI), hosting, storage og drift af infrastrukturen. Væsentlige teknologier, som ligger til grund for kontrakten, bl.a. i relation til integrationer er: DICOM, DICOM Web, HL7, IHE XDS, IHE XCA, NDPI, Leica SCN, JPEG, TIFF, XML, URI calls og ikke-proprietære snitflader.
Region Sjælland er en af de 5 regioner i Danmark, som bl.a. varetager drift og udvikling af sygehuse i Danmark. Der bor ca. 835.000 borgere Region Sjælland. Der er i 2020-2022 i gennemsnit i Region Sjælland blevet behandlet ca. 80.000 rekvisitioner på histologi området pr. år. Region Sjællands patologi er samlet i én afdeling fordelt på 2 geografiske lokationer (Næstved og Roskilde). Fra 2023/24 samles hele Patologiafdelingen i Køge. Region Sjælland har i dag ca. 200 brugere på tværs af patologer, bioanalytikere og sekretærer, som vil skulle have adgang til den fremtidige Løsningen. Dertil skal løsningen kunne tilgås af eksterne brugere uden for patologiafdelingen og uden for regionen i relation til afholdelse af bl.a. konferencer og konsultationer.
2. Hovedydelser
Kontrakten omfatter følgende hovedydelser:
A: Implementering (herunder evt. nødvendige tilpasninger og konfigurationer af Løsningen samt projektledelse, test, dokumentation og installation mv.)
B: Vedligeholdelse af Løsningen samt 2. line support
C: Uddannelse af brugerne
D: Konsulentydelser, f.eks. videreudviklingsydelser
Såfremt hele eller dele af Løsningen er omfattet af definitionen af medicinsk udstyr, jf. MDR (Europa Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/745) eller IVDR (Europa Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/746), skal Leverandøren overholde krav til CE-mærkning i overensstemmelse med MDR eller IVDR.
Option 1 (Primær driftstid, kl. 7.30-22.00 alle Arbejdsdage for Servicemål for Tilgængelighed og fejlafhjælpning af Fejl i fejlkategori 1 og 2, uden ændring af Servicemål), Option 2 (Primær driftstid, 24/7 alle Dage for Servicemål for Tilgængelighed og fejlafhjælpning af Fejl i fejlkategori 1 og 2, uden ændring af Servicemål), Option 3 (Servicemål for Tilgængelighed på 99,5%, uden ændring af primær driftstid), Option 4 (Primær driftstid, kl. 7.30-22.00 alle Arbejdsdage for Servicemål for Tilgængelighed og fejl-afhjælpning af Fejl i fejlkategori 1 og 2 samt Servicemål for Tilgængelighed på 99,5%), Option 5 (Primær driftstid, 24/7 alle Dage for Servicemål for Tilgængelighed og fejlafhjælpning af Fejl i fejlkategori 1 og 2 samt Servicemål for Tilgængelighed på 99,5%), Option 6 (Uddannelse af klinikere), Option 7 (Uddannelse af systemadministratorer). Henholdsvis Region Midtjylland og Region Nordjylland har option på at indgå selvstændig kontrakt om levering og vedligeholdelse af et it-system til digital patologi med leverandøren. Region Midtjylland og Region Nordjylland er hver især berettigede, men er ikke forpligtede, til at udnytte denne option på at indgå selvstændig kontrakt om levering og vedligeholdelse af et it-system til digital patologi med leverandøren.
Ift. pkt. II.1.6) bemærkes det, at kontrakten af markedsmæssige og økonomiske grunde ikke er opdelt på flere delaftaler. I den forbindelse er løsningens indbyrdes sammenhænge og afhængigheder tillagt betydning, ligesom det er tillagt vægt, at vedligeholdelse af standardløsningen kun kan udføres af samme leverandør med rettigheder hertil, hvorfor en opdeling ikke er vurderet mulig.
Del IV: Procedure
Del V: Kontrakttildeling
Kontrakt om levering og vedligeholdelse af et it-system til digital patologi herunder videreudviklingsydelser i tilknytning hertil
CVR-nummer: 63 89 08 12
Postadresse: Lautrupvang 4b
By: Ballerup
NUTS-kode: DK02 Sjælland
Postnummer: 2750
Land: Danmark
E-mail: marianne.sommer@cgi.com
Telefon: +45 41394748
Internetadresse: http://www.cgi.dk
Del VI: Supplerende oplysninger
Deltagelse i udbuddet kan kun ske elektronisk via det anvendte elektroniske udbudssystem jf. adressen i pkt. I.3). Ansøger skal som sin ansøgning indgive et ESPD som et foreløbigt bevis for de i udbudslovens § 148, stk. 1, nr. 1-3, nævnte forhold. Ansøgeren kan i dette udbud basere sig på andre aktørers tekniske- og/eller økonomiske kapacitet for at opfylde de egnethedskrav, der er anført i pkt. III.1.2) og III.1.3), herunder til brug for udvælgelsen, jf. pkt. II.2.9). Den/de aktør(er), der stiller sin tekniske- og/eller økonomiske kapacitet til rådighed for ansøgeren, skal underskrive støtteerklæringen (Bilag 17), som skal vedlægges ansøgningen. Baserer ansøgeren sig på andre aktørers økonomiske kapacitet erklærer disse at være solidarisk ansvarlig med ansøger. Hvis Ansøger består af en sammenslutning af økonomiske aktører (f.eks. et konsortium) skal ansøger vedlægge Bilag 16 til ansøgningen. Ansøgeren vil blive udelukket fra deltagelse i udbudsproceduren, hvis ansøgeren er omfattet af de i udbudslovens §§ 134 a- 136 nævnte obligatoriske udelukkelsesgrunde, og udelukkelsesgrundene anført i udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 1 og nr. 2 og nr. 3 og nr. 5 og nr. 6, medmindre ansøger har fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at denne er pålidelig i overensstemmelse med udbudslovens § 138. Benyttelsen af de frivillige udelukkelsesgrunde sker under overholdelse af proportionalitetsprincippet. Bagatelagtige forhold kan således ikke føre til udelukkelse af ansøgeren. Flere tilfælde af forhold, der hver for sig er mindre alvorlige, kan dog give anledning til at udelukke ansøgeren. Inden tildelingsbeslutningen skal den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakten til, fremlægge dokumentation for de oplysninger, der er afgivet i ESPD i henhold til udbudslovens §§ 151-152, jf. § 153. Som alternativ til den dokumentation, der er nævnt i udbudslovens §§ 153-155, 157 og 158 kan ansøger og tilbudsgiver forelægge ordregiver et certifikat for optagelse på en officiel liste over godkendte økonomiske aktører, jf. § 156, som er udstedt af den kompetente myndighed.
Ordregiver kan kun acceptere certifikat for optagelse på en officiel liste fra ansøgere og tilbudsgivere, der er etableret i det land, som fører den officielle liste. I relation til pkt. II.1.5) og pkt. II.2.6) bemærkes, at beløbet udgør et skøn over den forventede kontraktsum for kontraktens fulde løbetid, inklusive prisen for alle optioner, herunder optionerne for henholdsvis Region Midtjyllands og Region Nordjyllands kontraktindgåelse. Skønnet er baseret på indhentede prisindikationer i markedsdialog, og at Ordregiver udnytter den efter forventning dyreste option af option 1-5 i 8 år. I relation til pkt. II.2.9) bemærkes, at hver ansøger kun kan indgive én ansøgning om prækvalifikation. Ansøgning skal være modtaget i CTM senest d. 21.02.2023, kl. 12.00 modtaget senere end dette tidspunkt vil ikke blive taget i betragtning. I relation til pkt. IV.2.4 bemærkes, at alle tilbud skal afgives på dansk. Visse bilag samt fagtermer må angives på engelsk, jf. nærmere herom i udbudsbetingelserne. Der afholdes individuelle forhandlingsmøder med de tilbudsgivere, der rettidigt har afleveret et indledende tilbud. Der afholdes forventeligt ét forhandlingsmøde pr. tilbudsgiver. Ordregiver forbeholder sig ret til at indkalde til flere forhandlingsrunder, jf. nærmere om forhandlingsforløbet i udbudsbetingelserne. Ordregiver kan anvende fremgangsmåden i udbudslovens § 159, stk. 5, hvis ansøgninger eller tilbud ikke opfylder udbudsmaterialets formelle krav. Ordregiver yder ikke deltagelsesvederlag. Ordregiver afholder informationsmøde forud for ansøgningsfristen d. 1. februar 2023, kl. 15.00-16.00. Se nær-mere yderligere oplysninger vedrørende udbudsbekendtgørelsen. Se endvidere dokumentet ”Yderligere oplysninger vedrørende udbudsbekendtgørelsen”, der indeholder supplerende oplysninger til dette punkt. Dette findes via det elektroniske udbudssystem i pkt. I.3 anførte link.
Postadresse: Nævnerens Hus, Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Internetadresse: http://www.klfu.dk
Ved et udbud med prækvalifikation efter udbudsloven, forsyningsvirksomhedsdirektivet eller tilbudsloven skal en klage over ikke at være blevet prækvalificeret indgives inden 20 kalenderdage regnet fra dagen efter ordregiverens afsendelse af underretning om prækvalifikation.
Andre klager over udbud eller beslutninger, f.eks. tildeling af kontrakter, omfattet af udbudslovens afsnit II eller III eller forsyningsvirksomhedsdirektivet skal være indgivet til klagenævnet inden 45 kalenderdage regnet fra dagen efter ordregiverens offentliggørelse af en bekendtgørelse i EU-Tidende om indgåelse af kontrakt.
Klager over indgåelse af en rammeaftale efter udbudsloven (afsnit II, III og §§ 191 og 192), forsyningsvirksomhedsdirektivet eller tilbudsloven skal være indgivet til klagenævnet inden 6 måneder regnet fra dagen efter ordregiverens underretning om tildelingsbeslutningen.
Klager over indgåelse af en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem omfattet af udbudslovens afsnit II eller III eller forsyningsvirksomhedsdirektivet skal være indgivet til klagenævnet inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter ordregiverens underretning om tildelingsbeslutningen.
Samtidig med klagens fremsendelse til Klagenævnet for Udbud skal klageren sende en kopi af klagen med bilag til Ordregiveren, gerne pr. e-mail.
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: http://www.kfst.dk