23948sdkhjf

Skab en mere værdig ældrepleje ved hjælp af velfærdsteknologier

Hvordan sikrer vi en værdig hverdag i ældreplejen, hvor de ældre bibeholder deres livskvalitet mest muligt? Det kan blandt andet ske gennem brugen af velfærdsteknologier i plejesektoren. Læs med her, og bliv klogere på velfærdsteknologiens rolle i ældreplejen.

Værdig ældrepleje

Med alderdom og sygdom kommer behovet ofte for at få mere hjælp, og det kan i mange tilfælde udfordre de ældres værdighed, da der kræves hjælp til basale ting, som man førhen selv har kunnet klare uden problemer, fordi ens funktionsevne nu nedsættes. Det er derfor vigtigt, at man i plejesektoren hjælper på en måde, hvorpå man forhindrer, at ubehagelige situationer kommer til at virke nedværdigende for den ældre.

Her kan velfærdsteknologi være en hjælpende hånd til plejepersonalet, der kan bidrage til en mere personlig og dermed værdig ældrepleje. Denne teknologi kan samtidig medvirke til, at de ældre så vidt muligt kan opretholde et godt og meningsfuldt liv til trods for en nedsat funktionsevne.

Fokus på den enkelte

Udgangspunktet for brugen af velfærdsteknologierne skal altid være at skabe optimale situationer for beboerne med fokus på den enkeltes baggrund, ønsker og behov. Det er altså vigtigt, at de ældre har medbestemmelse til trods for, at de nu er afhængige af hjælp. Teknologierne skal ligeledes bidrage til mere ro for den ældre og medarbejderen, der i sidste ende også skaber mere ro for pårørende. Velfærdsteknologierne kan samtidig fungere som en mulighed for et mere personligt forhold mellem plejer og beboer, idet den kan fungere som et værktøj til at søge i beboerens livshistorie og interesser.

Velfærdsteknologi udviklet til oplevelsesorienteret pleje

Hos Qwiek udvikler de velfærdsteknologiske løsninger, der skal understøtte personalet i plejesektoren. Løsninger, der samtidig skaber personlige oplevelser og velvære for beboerne på plejehjemmene. Med Qwiek.Up får plejepersonalet muligheden for at udføre en mere oplevelsesorienteret pleje, der skaber de bedste forudsætninger for de ældre og personalet. Med dette velfærdsteknologiske produkt kan personalet skabe oplevelser med billeder og lyd gennem projektioner på vægge og lofter i alle typer rum. Takket være produktets brugervenlighed er det også muligt for pårørende at anvende Qwiek.Up. Dette bidrager til en værdig ældrepleje.

Send til en kollega

0.031