23948sdkhjf

Gode råd til sund tandpleje

Det er vigtigt at have sunde tænder, fordi tænderne er en vigtig del af kroppen. Tænderne hjælper os med at tygge maden, og de er også med til at give os et pænt udseende. Her får du nogle tips til at holde tænderne sunde.

Hvornår har man behov for implantater?

Et af de største behov for tandimplantater er, når man har mistet en eller flere tænder. Dette kan være på grund af alderdom, sygdom eller skader. Hvis man har mistet en tand, vil der være et hul i ens tandkød, og dette kan give anledning til, at bakterier nemmere kan trænge ind i tandkødet og dermed give anledning til betændelse. Derudover vil det også kunne give anledning til problemer med at tygge og dermed fordøje maden ordentligt. Endelig vil det også kunne have en negativ effekt på ens udseende, da et hul i tænderne ikke er særligt pænt. En anden årsag til at kunne få behov for implantater er, hvis man har mistet sit underlag, altså den del af kæben, som tanden sidder fast i. Dette kan ske pga. alderdom eller sygdom, men det kan også ske pga. skader, fysiske eller kemiske skader. Hvis man har mistet sit underlag, vil der typisk være et hul i ens tandkød, og dette kan, ligesom med en mistet tand, også give anledning til at bakterier nemmere kan trænge ind i tandkødet  Og vil kunne give de samme udfordringer og problemer, som med mistede tænder. 

Brug en tandbørste med soft eller medium børstehår

En tandbørste med soft eller medium børstehår er den bedste type tandbørste til at fjerne plak og bakterier fra tænderne. Plak er den hvide film, der dannes på tænderne, når bakterier ophober sig på dem. Bakterier kan forårsage karies (huller i tænderne) og andre problemer i munden.

Gå til tandlægen regelmæssigt for en professionel rengøring af tænderne

En professionel rengøring af tænderne er en effektiv måde at forebygge huller i tænderne. Det er også en god idé at gå til tandlægen regelmæssigt for at få en undersøgelse af tænderne, så man kan være sikker på, at der ikke er noget galt.
Desuden bør man undgå sukkerholdige drikkevarer og madvarer, da de kan give caries. Det er også en god idé at undgå at ryge, da det øger risikoen for caries og andre problemer med tænderne.

Hvis du følger disse enkle råd, så er du godt på vej til at have sunde og flotte tænder.

Send til en kollega

0.062