23948sdkhjf

Sådan passer du på dine tænder

Dette indhold er sponsoreret

Hvis man gerne vil undgå at føle smerter og ubehag i ens tænder, så er det vigtigt, at man dagligt er opmærksom på at pleje tænderne ordentligt. Faktisk er god tandpleje alfa og omega, hvis man gerne vil have sunde og stærke tænder resten af livet. Nogle sygdomme, såsom hjerte-kar-sygdomme og KOL, kan også hænge sammen med en dårlig mundhygiejne. Munden er indgangen til hele kroppen, og derfor giver det god mening, at hvis man holder munden sund, så videregiver man også gode betingelser og vilkår til resten af kroppen. Her får du tre tips til, hvordan du kan holde dine tænder sunde. 

Besøg tandlægen regelmæssigt

Det er langt fra alle der husker de regelmæssige tandlægetjek. Dog er det enormt vigtigt, da tandlægen både kan forebygge huller i tænderne, inden de er der, og samtidig kan opdage eventuelle skader før de bliver til store problemer. Det er altså en investering både i sundhed og økonomi, da problemerne ellers bliver både større og dyrere at betale senere hen. Derudover bør man også gå til tandlægen, hvis man føler smerte eller ubehag i munden. Her kan man tage fat i egen læge, eller kontakte Wølund & Wolf på https://tandww.dk/

Børst tænderne godt og grundigt

Eksperter anbefaler, at man børster tænder to gange dagligt med en god fluortandpasta. Dette kan man med fordel gøre, inden man går i seng, og gerne når man står op igen om morgenen. Når man børster tænder, så får man fjernet diverse bakterier og madrester fra ens tænder og mund. Hvis de ikke bliver fjernet, så vil man på sigt kunne risikere at bakterierne vil nedbryde ens tænder, og der vil opstå caries. 

Udover at børste tænder to gange dagligt, så bør man også rengøre imellem tænderne. Det kan man med fordel gøre hver dag. Med alderen bør man især være opmærksom på rensningen, da mellemrummene med tiden bliver større. Rensningen kan foregå med tandtråd eller med en mellemrumsbørste. Har man brug for hjælp til at finde den rigtige størrelse, så kan man med fordel spørge ens tandlæge til råds.

Udskift tandbørsten oftere

Anbefalingen lyder på, at man får udskiftet ens tandbørste en gang hver tredje måned. Derudover bør man også skifte ens tandbørste, hvis tandbørstehårene begynder at se slidte ud. Det er en fordel at benytte en blød tandbørste, da et hårdt børstehoved kan være med til at skade både ens tandkød og tænder. Derudover kan et hårdt tandbørstehoved også slide og skade ens tænder. Dette er igen noget, som tandlægen kan hjælpe med at finde til dig, hvis du er i tvivl om, hvilken tandbørste du bør bruge.

Send til en kollega

0.066