23948sdkhjf

Fire ting du måske ikke vidste om privat sygepleje

Sygdom, alderdom og demens er alt sammen noget, der kan ligge til grund for, at man har brug for ekstra sygepleje og derfor vælger at gøre brug af privat sygepleje. Særligt i forbindelse med sygdomsforløb kan der være brug for ekstra tryghed, hjælp og støtte. I nogle tilfælde rækker dette udover, hvad der kan tilbydes inden for offentlig sygepleje, og derfor er de private alternativer populære.

I denne artikel vil du blive introduceret for fire ting, som du måske ikke vidste om privat sygepleje.

#1 Det er ikke kun for ældre

Mange danskere har den opfattelse, at privat sygepleje kun er for ældre, men dette er ikke helt korrekt. Ganske rigtigt er det hovedsageligt den ældre del af befolkningen, der gør brug af de private tilbud, men plejeydelserne er ikke kun tilegnet de ældre.

Privat sygepleje kan være relevant for alle syge og svage på tværs af forskellige aldersgrupper. Det kan f.eks. være belejligt med privat sygepleje for dig, der netop har været igennem en større operation og nu er blevet udskrevet.

#2 Der kan måske opnås tilskud til plejen

Privat pleje skal som hovedregel finansieres af patienten selv eller af dennes pårørende. Dog kan der være mulighed for tilskud gennem Sygeforsikring Danmark eller gennem en privat sundhedsforsikring.

Har du brug for ekstra pleje, men er du ikke klar over, om din sundhedsforsikring dækker de ønskede plejeydelser, så kan du med fordel kontakte dit forsikringsselskab.

Terminal pleje er en af de ydelser, der i nogle tilfælde er mulighed for at opnå tilskud til, men det afhænger igen af, hvilken sundhedsforsikring du har.

#3 Plejeydelserne tæller ikke kun omsorgsbesøg og faglig ledsagelse

Det ligger lidt i ordet, hvad privat sygepleje er for en størrelse, men det er vigtigt at være bekendt med, at plejen ikke kun består af omsorgsbesøg og faglig ledsagelse. Der er også mulighed for at få hjælp til sårskifte, sondeernæring, medicindosering, hjælp til planlægning af livsstil efter endt sygdomsforløb og meget andet.

Hos Trolle Care (en privat udbyder af sygepleje) har de gjort det nemt for danskerne at angive, hvilke ønsker de har for pleje og omsorg. De har nemlig udarbejdet en ønskeseddel, hvor der kan sættes flueben ved de ydelser, der ønskes.

#4 Privat sygepleje ydes i hele landet

Det er ingen hemmelighed, at der i nogle byer og områder er flere udbydere af privat sygepleje end andre steder. Det ændrer dog ikke på, at der findes private udbydere af sygepleje i hele landet. Hvad end du derfor er bosat i København, Århus, Struer, Skagen eller Odense, så er hjælpen nær.

Send til en kollega

0.032