23948sdkhjf

Alle fortjener en god nats søvn

Dette er sponsoreret indhold

Uanset din alder, eller hvor du er i livet, så fortjener du den bedst mulige søvn. For hvis man ikke får sovet ordentligt om natten, så vil det påvirke den kommende dag. Over tid kan det medfører stress og nedsat livskvalitet. Derfor bør man hurtigst mulig finde en løsning på de problemer der eventuel kan opstå med søvnen.

De ældre

Nogle ældre kan godt føle, at de får nogle problemer med at falde i søvn, hvilket der kan være mange årsager til. Derfor vil det være godt at tale med eventuelle plejemedhjælpere på plejehjemmet, en læge eller andre, hvis man føler at ens søvn har været dårlig i noget tid og er en forstyrrende faktor i hverdagen.

Hvis du som pårørende bemærker at en ældre i familien måske ikke får sovet så meget om natten, så spørg ind til det. Sammen kan I finde ud af hvilke skridt der skal tages, for at vedkommende igen kan have maksimal energi og udnytte af hver dag.

De helt små

Babyer skal også have den nødvendige mængde søvn. Nogle babyer har nemt ved at sove, andre har svært ved at sove. Som forældre skal man de første år af barnets liv igennem flere forskellige senge, da barnets behov om natten ændre sig. Når de er helt små og har brug for trygge rammer, så er en babynest rigtig smart. Sådan en babynest kan nemt lægges ned i vuggen, på sofaen, eller et tredje sted, alt efter behov. Babyen vil ligge trygt og godt, nærmest som var den stadig inde i sin mors mave, og der kan nemt ses til barnet, og få ordnet andre gøremål på en gang. Senere i livet, når babyen er vokset ud af sin babynest, så vil barnet have brug for en almindelig vugge, dernæst en tremmeseng og til sidst en almindelig seng.

Alle dem midt i livet

Uanset om du er forældre til små børn, er midt i din karriere, eller er bekymret for aldrende forældre, så har du brug for din søvn. Ens søvn kan blive stjålet på mange måder, men prøv at se, om der er noget du alligevel kan gøre for at få mest mulig søvn i hverdagen. Det vil give dig den nødvendige energi til at klare næste dags udfordringer, på den bedst mulige måde. Nogle gange kan det være nødvendigt at tale med en professionel, eksempelvis hvis søvnløsheden skyldes bekymringer eller er helt uforklarlige. 

Send til en kollega

0.047