23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Lydforhold og støj fra VVS-anlæg – krav i BR18, DGNB og SBi-anvisninger

I alt DKK 8.250 ekskl. moms
Periode(r)
9. april 2024 9. april 2024

Akustik-grundkursus, kravene og beregningsmetoder – hvad skal man være opmærksom på som projekterende, udførende eller som leverandør

I den danske lovgivning, i standarder, anvisninger og vejledninger er der opstillet krav til bygningers lydforhold. Disse krav SKAL overholdes, og opfylder en bygning ikke disse krav ved færdiggørelse, kan udbedring af lydforhold blive en omkostningstung byrde for både bygherre, entreprenør og rådgiver.

Der opleves støjproblemer i stort set alle bygninger forårsaget af de tekniske installationer – hovedsageligt fra ventilationsanlæg. Men støj kommer også fra andre tekniske installationer.

Ønsker man som bygherre at opnå DGNB-certificering, så indgår lyd/støj i bygningen ligeledes i denne certificering.

Der er mange krav til lyd/støj i en bygning – BR18 §368 til §376, DS 490, SBi anvisning 288, blot for at nævne nogle.

Indhold
På dette kursus vil vi tage fat på den lovgivning og de krav, der stilles for lyd/støj i en bygning og give en forståelse for de grundbegreber man skal forstå, arbejde med og kunne verificere:

  • under design
  • ved konstruktion
  • i commissioning processen
  • under funktionsafprøvningen og
  • ved den endelige støjmåling i et byggeri
     

Udbytte
Vi vil også se på eksempler på best practice, når man designer, installerer og måler støj fra en installation. Mulige løsninger vil blive gennemgået, ligesom du også vil få et overblik over, hvilke faldgruber man skal passe på, og hvilke konsekvenser forkert design har for støj. Slutteligt vil vi også give eksempler på konsekvenserne ved ikke at opfylde lovgivnings krav.

 

Målgruppe
Kurset henvender sig til de projekterende ingeniører hos både rådgivervirksomheder og entreprenører, til arkitekter og byggeledere samt til leverandører. Er du bygherre eller rådgiver skal du sikre dig, at dine rum og bygningen i sin helhed overholder alle lydkrav. Derfor er det yderst vigtigt, at du kender alle gældende krav og ved hvordan man måler lyd.

Danvak ApS
Fruebjergvej 3
2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK88382013
P nummer: 1002792323

Kontaktperson

Tina Michelsen
Aktivitets- og medlemskoordinator
+45 36369063 tm@danvak.dk

Undervisningsadresse

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.05