23948sdkhjf
Del siden

Udenrigsministeriet - The Trade Council

Udenrigsministeriet består af hjemmetjenesten, ministeriet i København, og udetjenesten, Danmarks repræsentationer i udlandet.

Udenrigsministeriet en enhedstjeneste, hvor missionen, visionen og værdierne er de samme, uanset om medarbejderen sidder i Accra, Bruxelles, Kabul, München eller i København.

Den øverste chef for Udenrigsministeriet og leder af ministeriets direktion er departementschefen.

Udenrigsministeriet i København
Udenrigsministeriet i København er organiseret i centre inden for følgende områder:

  • Global politik og sikkerhed
  • Europa og Nordamerika
  • Global udvikling og samarbejde
  • The Trade Council
  • Borgerservice og kommunikation
  • Juridisk tjeneste
  • Ressourcer og drift


Herudover findes tre stabsfunktioner: Controller, Protokollen og Evalueringskontoret.

Udenrigsministeriet i verden
Danmark har et antal ambassader. En ambassade er altid placeret i en hovedstad. Mange ambassader dækker flere lande. Antallet og placeringen af ambassader overvejes og prioriteres løbende i lyset af Danmarks udenrigspolitiske interesser og prioriteter. 

Danmark har også repræsentationer ved internationale organisationer. Det er eksempelvis EU-repræsentationen i Bruxelles eller FN-repræsentationen i New York.

Danmark har ligeledes et antal generalkonsulater, handelskontorer, innovationskontorer og repræsentationskontorer. Generalkonsulaterne er typisk placeret i større provinsbyer i udlandet og varetager kulturelle og kommercielle opgaver samt hjælper nødstedte danskere. Danmark har eksempelvis generalkonsulater i Flensborg og i Shanghai.

Handelskontorerne er placeret i områder, hvor der er betydelige kommercielle interesser for Danmark. Det kan være i Silicon Valley i Californien eller i Sydney i Australien.

Danmark har cirka 424 honorære konsuler. Det er typisk lokale forretningsmænd med en tilknytning til Danmark, der ulønnet hjælper danskere i nødsituationer eller hjælper danske virksomheder. De honorære konsulater er ofte placeret i vigtige havnebyer eller i turistområder. 

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448
1000
Find os på

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Indlæs flere

Virksomhedsportefølje

Indlæs flere

Send til en kollega

0.078