23948sdkhjf

Mette Frederiksens påstand om en koldt kontrollerende ældrepleje tilbagevist

Særligt den siddende regering har fremstillet den danske ældrepleje som præget af kolde kontrolforanstaltninger, hvor der kun er begrænset rum for menneskelig varme og omsorg. Spritny forskning fra VIVE viser, at det er en myte.

Tirsdag kom VIVEs evaluering af regeringens frikommuneforsøg, og den største nyhed fra den evaluering er fløjet under medieradaren.

Intet tyder på, at nationens omsorgspersonale oplever deres arbejdsliv som et koldt, kafkask kontrolmaskineri uden mulighed for at yde varm pleje til og omsorg for borgerne. Tværtimod.

Som en del af VIVEs evaluering af frikommunerne har man gennemført såkaldte baseline-målinger. Det er målinger, som er gennemført før frikommuneforsøgene, så man med tilsvarende målinger efter forsøgene kan konstatere, om forsøgene har haft effekt.

Blandt andet har VIVE spurgt medarbejderne i ældreplejen, om deres administrative opgaver giver mening. Her mener 2/3 af alle medarbejdere, at administration og dokumentation understøtter arbejdet med at levere kvalitetspleje. Bemærkelsesværdigt er det også, at kun 14 og 10 procent af medarbejderne på henholdsvis plejehjem og i hjemmepleje er af den opfattelse, at deres administrative opgaver ingen mening giver.

Derudover har VIVE-forskerne målt, om medarbejderne i ældreplejen har mulighed for at anvende deres faglighed i deres daglige arbejde. Det mener hele 83 procent på de danske plejehjem og 73 procent i hjemmeplejen. Kun fire procent af medarbejderne på landets plejehjem mener, at de ingen mulighed har for at anvende deres faglighed.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079