23948sdkhjf

Årets Køkkenpris – indstil jeres køkken

Hvor meget stiger humøret ikke, når de ældre får deres livret veltilberedt? Det er tid til at hædre køkkenets betydning for god pleje. 

Når mennesker gør det vigtige i livet, så spiser de sammen. Små børns følelse af sikkerhed og omsorg etableres, når de spiser. Familier spiser sammen ved højtider, og bedstemødres ”hvor er du blevet tynd”-bemærkning betyder i virkeligheden, ”du er normalvægtig, men jeg vil så gerne lave mad til dig”.

Det er svært at undervurdere god mads betydning for mennesker, og ældreplejen er ingen undtagelse. Nu har alle i plejesektoren muligheden for at anerkende deres lokale køkken. I år er det 15. år i træk, at Køkkenprisen uddeles til et professionelt, offentligt køkken. Det kan være køkkenet på det lokale plejehjem, storkøkkenet som leverer til ældre i eget hjem eller et hospitalskøkken.

I år fokus på bæredygtighed

Sidste år var der fokus på bæredygtighed, og det er der også i år.

- Offentlige køkkener spiller en afgørende rolle for danskernes omstilling til mere bæredygtige måltider. Derfor er det naturligt, at Køkkenprisen sætter et fokus på netop at hylde de fagfolk, som formår at arbejde med bæredygtighed i måltiderne, uden at gå på kompromis med smag, kvalitet og ernæring, siger Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkkenprisen hos Landbrug & Fødevarer.

Man kan indstille køkkenet på sin arbejdsplads her, og det kan man gøre frem til 1. maj 2023. Herefter udvælges en gruppe af nominerede på fire, og de får alle besøg af juryen, som på baggrund af besøgene vælger en vinder, som offentliggøres i efteråret.

Udover at have en ambition om at drive et bæredygtigt køkken, er det også et krav, at køkkenet har en glad smiley, selvfølgelig et fokus på det gode måltid og endeligt det økologiske spisemærke i sølv. Hvis mere end 60 procent af køkkenets indkøb er økologiske, er sølvmærket hjemme.

Tidligere vindere af Køkkenprisen

2022: Nordsjællands Hospital i Hillerød

2021: Madservice Aalborg

2020: Vallekilde Højskole

2019: Plejecenter Skjulhøjgård, København

2018: Virklund Plejecenter, Silkeborg

Udover Landbrug & Fødevarer står FOA, 3F og Kost og Ernæringsforbundet bag prisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079