23948sdkhjf

Ugens påbud - uge 9/10

Magasinet Pleje offentliggør kun ugens aktuelle tilsyn fra Styrelsen for Patientsikkerhed, og det vil sige, at selv om man stadig har et påbud, er man ikke med på næste uges liste. Vi offentliggør selvfølgelig også fejlfrie tilsyn og tilsyn, hvor der har været mindre henstillinger.

Påbud (yderligere tilsyn påkrævet)


Friplejehjemmet Lillebælt, Middelfart, 2. reaktive ældretilsyn, den 6. marts 2022

Dette er fjerde påbudstilsyn for Friplejehjemmet Lillebælt, og der er tale om et ældretilsynspåbud. Ældretilsyn skal dybest set klarlægge, om de ældre har en acceptabel hverdag, hvor de bliver behandlet med værdighed. 

Friplejehjemmet Lillebælt har i forvejen været igennem to sundhedsfaglige tilsyn, og begge tilsyn førte til påbud. Således er plejehjemmet også under sundhedsfagligt påbud på nuværende tidspunkt.

Efter påbudstilsynet har friplejehjemmet fået ny leder. Han hedder Rene Boye Knudsen, og han har således ikke ansvaret for forholdene, som giver anledning til det her omtalte påbud. Friplejehjemmet Lillebælt er i øvrigt et af de godt halvtreds plejehjem, som Danske Diakonhjem har driftsansvar for. 

Læs også: Danske Diakonhjem får syv påbud ud af 12 mulige

Ved første tilsyn blev der konstateret ”kritiske problemer” på friplejehjemmet. Det er den næsthøjeste kategori på Styrelsen for Patientsikkerheds skala. Den højeste kategori er et decideret forbud, hvor et plejehjem øjeblikkeligt skal stoppe dets virksomhed.

Påbuddet denne gang er ikke i kategorien ”kritiske problemer”. Nu er der tale ”større problemer”, og det er et skridt ned af problemskalaen mod det bedre. "Større problemer" er dog stadig en ganske alvorlig reprimande fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Fejlfrie tilsyn


Voldumcentret, Hadsten, 1. ældretilsyn, 7. marts 2023

”Det er styrelsens vurdering, at der i plejeenheden ingen problemer er af betydning for den fornødne kvalitet i forhold til den hjælp, pleje og omsorg, der ydes til borgeren.”

Henstillinger

Ingen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141