23948sdkhjf

Ny high tech-løsning til ældre med KOL

Regioner og kommuner har i fællesskab udviklet en telemedicinsk løsning til borgere med svær KOL, og den er nu klar til at blive taget i brug. 

En ny telemedicinsk it-løsning, Telma, som skal udbredes til KOL-patienter i alle landets kommuner og regioner, er nu udviklet og klar til at blive testet af udvalgte borgere og klinikere i hele landet. Testen begynder fra marts 2023.

Med en tablet og et par måleredskaber kan en borger med KOL på egen hånd følge sin sygdom hjemme ved sofabordet. Det giver større tryghed og mestring i det daglige og giver sundhedspersoner adgang til flere data om borgernes sygdom.

- Det er i første omgang en stor gevinst for borgere med KOL, som vil få en tryggere og mere sammenhængende behandling, men flere andre patientgrupper kan på sigt også få glæde af løsningen, siger Rikke Saltoft Andersen, som er digitaliseringschef i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning og styregruppeformand for udviklingen af Telma.

Kommuner og regioner i samarbejde

Telma er udviklet som en fælles it-løsning på vegne af samtlige kommuner og regioner, og med den vil sundhedsfaglige medarbejdere i kommuner og på hospitaler få adgang til de samme data – og dermed samme viden – om borgerens KOL-sygdom. Det skal skabe en bedre overgang og sammenhæng i borgernes forløb på tværs af sektorer.

I første omgang tages Telma i brug i udvalgte kommuner og ambulatorier, inden den udbredes til alle relevante borgere, der ønsker at gøre brug af tilbuddet. Efter løsningen er afprøvet til borgere med KOL, vil også andre sygdomsområder, fx hjertesvigt, kunne blive inkluderet i Telma.

Læs mere om Telma her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156