23948sdkhjf

135 millioner ekstra til ældreområdet

135 millioner ekstra kroner fordeles via ansøgningspuljer til ældreområdet. Pengene fordeles fra i år og frem til 2026, og kommuner og friplejehjem skal søge Social-, Bolig- og Ældreministeriet for at få del i pengene.

Et bredt politisk flertal har fredag aftalt, hvordan 947 millioner kroner skal fordeles fra i år og til og med 2026 i den såkaldte SSA-reserve. SSA-reserven gik tidligere under navnet satspuljen og handler om midler på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet.

135 millioner kroner af disse vil gå specifikt til ældreområdet. Deraf er 66,5 millioner kroner på demensområdet, og 51,4 mio. kr. er regeringen og folketing blevet enige om at anvende på eksperimenter med brugerbestyrelser på plejehjem, og det Ældreministeriet har valgt at kalde borgernær ledelse.

66,5 millioner demens-kroner skal søges i 2023

MIdler til demensrettede initiativer skal søges allerede i år. Man kan få støtte til demens-projekter i alle år til og med 2026. Det vil sige, selv om man søger i år, kan et projekt udmærket være planlagt til at blive realiseret på et senere tidspunkt.

Hovedparten af midlerne afsat til demensindsatsen er rettet omsorgstræthed hos plejepersonale og reduktion af brugen af antipsykotisk medicin. 10 millioner kroner er afsat til særlig støtte til befordring til demensramte i eget hjem, så de kan deltage i livgivende arrangementer uden for hjemmet.

De 31 millioner kroner afsat til brugerbestyrelseseksperimenter bliver samlet i en ansøgningsrunde 2025. Pengene skal anvendes i 2025 og 2026.

Aftaleteksten er ganske overskuelig og kan læses her.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078