23948sdkhjf

Sjælden luksus at komme på plejehjem

Kommunerne holder de ældre i eget hjem for at spare penge. At få en plejehjemsplads er et privilegium, som kun tilfalder de absolut svageste.

Kommunerne holder ældre i eget hjem, selv når ældre er så svagelige, at en plejehjemsplads egentlig er eneste rimelige løsning. Det skriver DR.

Tine Fristrup er lektor på Århus Universitet og forsker i de ældres livsvilkår, og hun påpeger, at borgernes reelle behov ofte må vige for økonomiske hensyn i kommunerne.

- Kommunerne er trængt økonomisk, så det ender med at være budgettet, der afgør visitationerne, selvom det ikke må være sådan i retslig forstand, så bliver det det i praksis. Det vil sige, at den ældre borgers individuelle behov på mange måder bliver tilsidesat, siger Tine Fristrup til DR.

Antallet af borgere over 85 år er siden 2008 vokset med siden 75.000, hvorimod der kun er kommet omtrent 2000 flere plejehjemspladser til i samme periode. Således er antallet ældre over 85 år i perioden vokset med 34 procent, hvorimod antallet af plejehjemspladser er vokset med blot 4,6 procent.

Positivt er i den sammenhæng, at de ældre er i bedre helbredstilstand end tilfældet var tidligere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079