23948sdkhjf

Efter Tirsdalen en positiv nyhed fra Randers

Styrelsen for Patientsikkerhed afsagde i denne uge dom over Randers Kommunes hjemmepleje distrikt Møllevang, og den er pletfri. En positiv historie fra byen, hvor en social- og sundhedshjælper onsdag blev dømt til fængsel i 16 år.

Randers bliver delt af Gudenåen. Syd for åen ligger Plejecenter Tirsdalen, som har været centrum for en af de mest tragiske kriminalsager i nyere tid. Nord for gudenåen ligger Landsbyen Møllevang, og her finder man noget af Danmarks bedste ældrepleje.

Det fik Randers Kommune ord for i denne uge. Her udkom nemlig en rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed, og styrelsens konklusion efter et tilsynsbesøg i hjemmeplejen var, at “borgerne oplevede at have indflydelse på deres eget liv og være inddraget i beslutninger med betydning for hverdagslivet, og der var mulighed for at deltage i meningsfulde aktiviteter.”

Sygeplejefaglig konsulent i Randers Kommune Pia Bjærge er med til stort set alle tilsynsbesøg i Randers Kommune, og hun var også til stede, da Styrelsen for Patientsikkerhed var på besøg hos hjemmeplejen i distrikt Møllevang.

- Det betyder meget at blive anerkendt for at gøre en god faglig indsats. Styrelsen for Patientsikkerhed lægger altid stor vægt på, at arbejdsgange er systematiseret, og på alle parametre var systematikken i orden. Det er en vigtig forudsætning for pleje af kvalitet, siger Pia Bjærge.

I Randers kommunalbestyrelse sidder Ellen Petersen (A), og hun er formand Randers Kommunes omsorgsudvalg. Også Ellen Petersen har svært ved at skjule sin begejstring.

- Jeg kan kun glæde mig over, at krydserne står i de rigtige felter i rapporten. Man kan se, at der er tilfredshed over hele linjen, siger Ellen Petersen til Magasinet Pleje.

- Der ville nemt være et par småfejl i sådan rapport, selvom hjemmeplejen grundlæggende er i orden.

- Men her er alt i orden. Vi har i den grad brug for den slags historier, siger Ellen Petersen.

Hjemmeplejen i distrikt Møllevang har til huse ved Landsbyen Møllevang, og Landsbyen Møllevang er navnet på et plejehjem i Randers. I efteråret blev netop Landsbyen Møllevang kåret til Danmarks bedste plejehjem af Danske Seniorer.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.136