23948sdkhjf

16 års fængsel i Tirsdalen-sagen - dommen anket på stedet

Social- og sundhedshjælper Susanne Hein Kristensen blev onsdag dømt for drabsforsøg og grov vold med døden til følge. Hun skal 16 år i fængsel. Forsvarer Henrik Garlik ankede sagen på stedet. 

Det var et enigt nævningeting i Randers, som dømte Susanne Hein Kristensen til fængsel i 16 år. 16 år er den længste tidsbestemte straf, man kan få i Danmark. 

Sagen blev med det samme anket af forsvarsadvokat Henrik Garlik med påstand om frifindelse. Hvis frifindelse ikke kan opnås, kræver Henrik Garlik en mildere straf. En ny sag skal nu føres ved Vestre Landsret i Viborg, og forsvarer Henrik Garlik forventer, at sagen kan komme for i løbet af fem til seks måneder. 

Ved dommen for drabsforsøg lagde retten til grund, at den dømte efter de første indlæggelser den 27. februar 2022 måtte vide, at administration af baclofen til svagelige beboere på Plejecenter Tirsdalen kunne medføre døden. 

- Retten fandt det bevist, at den 60-årige kvinde den 2. marts, den 3. marts og den 13. marts 2022 havde anset det for i hvert fald overvejende sandsynligt, at beboerne kunne dø som følge af hendes handlinger. På den baggrund nåede et enigt nævningeting frem til, at den 60-årige kvinde var skyldig i fire drabsforsøg begået henholdsvis den 2. marts, den 3. marts og den 13. marts 2022, skriver byretten i Randers.

Retten fandt det således bevist, at hun den 2. marts, 3. marts og 13. marts 2022 havde til hensigt at dræbe de tre tilbageværende beboere, som havde overlevet første forgiftning. 

Ikke dømt for drab

Retten mente til gengæld ikke, at den tiltalte vidste, at indgivelse af baclofen til de fire beboere på Plejecenter Tirsdalen ved første forgiftning den 26. februar 2022 kunne medføre døden. Det var netop i forbindelse med forgiftningen den 26. februar, at en beboer efterfølgende døde. I stedet blev Susanne Hein Kristensen for dette forhold dømt for grov vold med døden til følge. 

- Retten fandt det ikke bevist, at den 60-årige kvinde den 26. februar 2022 havde indset muligheden for, at beboerne ville kunne dø som følge af hendes handlinger. På den baggrund frifandt et enigt nævningeting den 60-årige kvinde for drab og drabsforsøg begået den 26. februar 2022, hedder det i rettens referat.

Ved første forgiftning 26. februar 2022 blev fire beboere hasteindlagt på Randers Regionshospital, og  Efterfølgende blev der på Plejecenter Tirsdalen indført en række foranstaltninger, som skulle forhindre yderligere fejlmedicineringer. Blandt andet skulle plejepersonalet gå to og to ved medicinadministration, et tiltag som tiltalte ikke ville imødekomme.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.348