23948sdkhjf

Signes seriøse SOSU-Skills

Signe Gundlach Nielsen er Danmarks bedste kommende social- og sundhedsassistent. Hun går på social- og sundhedsskole i Herning, hun har hjemkommune i Ringkøbing-Skjern og er i uddannelsesforløb på Plejehjemmet Bakkely i Videbæk. “Det er meget simpelt. Signe har taget faget på sig, og hun insisterer på faglighed,” siger hendes leder.

Hvis man ikke har opdaget, at der blev afholdt DM i Skills i Fredericia i denne weekend, så velkommen tilbage til galaksen. DM i Skills er det bedste, der er sket for erhvervsuddannelserne siden skruemaskinen, og arrangementet er blevet en kæmpe succes. Over 45.000 mennesker var samlet i messehallerne i Fredericia denne weekend. Det er flere mennesker, end der er tilskuere til en sommerlandskamp i Parken.

Lørdag kunne Signe Gundlach Nielsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune kalde sig Danmarks bedste social- og sundhedsassistentelev. Tirsdag er hun tilbage på arbejde på Plejehjemmet Bakkely i Videbæk. Videbæk ligger nogenlunde på højde med Århus og kun 35 km fra vestkysten.

- En af årsagerne, til at jeg er utrolig glad for uddannelsen til social- og sundhedsassistent, er, at jeg har et familiemedlem, som har demens. Jeg holder af at skabe livsglæde i denne persons liv, siger Signe Gundlach Nielsen på vej hjem fra arbejde i Videbæk. 

- Det er principielt den samme tilgang jeg har til mit arbejde på plejehjemmet. Det er givende at skabe både livskvalitet og livsglæde i andre menneskers liv. 

Signe Gundlach Nielsen fortæller, at hun også har en dyb interesse for psykiatri og sygehusvæsenet, og hun planlægger at videreuddanne sig til sygeplejerske. 

Vil hjælpe andre til et godt liv

Kaj Kristensen er plejehjemsleder på Plejehjemmet Bakkely i Videbæk. Det er her, at Signe Gundlach Nielsen har sin uddannelsesaftale. Kaj Kristensen er en glad og stolt plejehjemsleder.

- Social- og sundhedsassistentfaget handler om at hjælpe skrøbelige mennesker til at have et godt liv, og den del bærer Signe uforbeholdent i sit hjerte, siger Kaj Kristensen til Magasinet Pleje.

Men at have den egenskab kommer selvfølgelig ikke af sig selv, og Kaj Kristensen antyder en forklaring.

- Helt grundlæggende tror jeg, at Signe er godt opdraget hjemmefra. Hun ved og mener, at når man har sagt ja til noget, så gælder det. Helt entydigt er mit indtryk, at hun kan lide at være samme med de ældre og gøre det godt for dem, og hun sætter en ære i at gøre det fagligt rigtigt. Signe tager simpelthen sit ansvar alvorligt, siger Kaj Kristensen.

Birthe Nyrup Dahl er uddannelsesansvarlig i Signe Gundlach Nielsens hjemkommune, Ringkøbing-Skjern, og Nyrup dahl er også ved at boble over af stolthed.

- Signe har den indstilling, at vi bedst i fællesskab. Hun har holdånd og en skulder-ved-skulder-indstilling. Det fantastiske ved Signe er, at hun ikke fremmer sig selv, men faget. Jeg kan kun sige, at jeg er stolt, siger Birthe Nyrup Dahl.

Som vinder af DM i Skills skal Signe Gundlach Nielsen repræsentere SOSU-faget ved Europamesterskabet. Det hedder EuroSkills afholdes i Gdańsk i Polen fra den 5. til 9. september. 

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094