23948sdkhjf

TV2-regionernes ældreplejetema på under 2 minutter

I denne uge har TV2’s regioner haft temauge om ældreplejen. Her er en oversigt over TV2-regionernes ældreplejetema.

TV2 Fyn har under overskriften ’Pleje eller panik?’ lavet en reportage Fra Odenses hjemmepleje. Her er det normen, at en SOSU-hjælper eller -assistent skal besøge 30 borgere på en aftenvagt. Fem anonyme SOSU’er fortæller om stressede arbejdsforhold, som fører til plejesvigt. De anonyme medarbejdere fortæller blandt andet om medicinfejl og beboere, som ikke får den nødvendige hjælp til personlig hygiejne.

TV2 SYD har spurgt fire eksperter, hvordan velfærdsudfordringen løses i fremtiden, og de fremhæver klassiske løsninger: Private udbydere og teknologi (Kjeld Møller Pedersen, SDU og Ole Helby Petersen, RUC), mere tillid til kommuner og regioner (Jon Kvist, RUC og Helle Hygum Espersen, VIVE) og større inddragelse af civilsamfund (Helle Hygum Espersen, VIVE).

TV2 SYD har ligeledes en gennemgang af de nyeste hjælpemidler i ældreplejen: En roterende rygvaskerbørste, en seng, som kan blive til en stol og en selvopvridende gulvmobbe.

TV2 NORD bringer et interview med 60-årige Pia Hansen, som har arbejdet 30 år på Birkelse Plejehjem i Aabybro:

- Personen mig kan godt lide at være sammen med andre mennesker og gøre noget for andre mennesker. Jeg brænder virkelig for det. Det giver så meget tilbage til en selv, siger Pia Hansen til TV2 Nord.

I samme artikel fortæller undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), at man vil hjælpe SOSU’er med anden etnisk baggrund med deres sprogproblemer.

- Nogle steder har vi rigtig mange kvinder med indvandrerbaggrund, som er i gang med uddannelsen, som ikke taler dansk på et ordentligt niveau. Det gør, at de kommer i problemer, når de kommer ud til fru Hansen. De skal have noget mere hjælp til danskundervisningen, siger undervisningsministeren.

TV2 Midtvest sætter fokus på omsorgstræthed og et for højt tempo i ældreplejen. Janne Ettrup fra Viborg har tidligere arbejdet 20 år som ergoterapeut på bosteder, men er i dag selvstændig psyko- og kropsterapeut.

- Det tærer på energien. Når man kommer hjem, er man virkelig smadret. Og når man har en fridag, så er det virkelig for at restituere, fortæller Janne Ettrup til TV2 Midtvest om arbejdet på bostederne.

TV2 Midtvest kan også berette, at stadigt flere sygeplejersker arbejder i Norge, fordi lønnen er højere og tempoet lavere.

Endelig bringer TV2 Midtvest en artikel om seniorer, som går i DGI Huset i Herning for at holde formen i alderdommen.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093