23948sdkhjf

Drabstiltalt i Tirsdalen-sagen har histrionisk personlighedsforstyrrelse

Dominerende og selvidylliserende er ifølge mentalundersøgelse kendetegnende for drabstiltalt sosu-hjælper. 

En 60-årig sosu-hjælper, der er tiltalt for at have forgiftet flere beboere på plejehjemmet Tirsdalen i Randers, lider af en personlighedsforstyrrelse.

Det fremgår af en mentalundersøgelse af den tiltalte, som onsdag dokumenteres i Retten i Randers.

Lægerne har vurderet, at der sandsynligvis er tale om en såkaldt histrionisk personlighedsforstyrrelse.

Det er kendetegnet ved, at personen er dominerende, er tilbøjelig til at fremhæve sine egne kvaliteter og mangler omtanke for andre.

Det er samme type personlighedsforstyrrelse, som blev brugt om sygeplejerske Christina Aistrup Hansen, der blev dømt for fire drabsforsøg mod patienter på sygehuset i Nykøbing Falster.

Retslægerådet, der også er blevet hørt i sagen om forgiftninger på plejehjemmet i Randers, deler vurderingen af, at sosu-hjælperen lider af en personlighedsforstyrrelse.

Men finder ikke, at sosu-hjælperen er eller har været sindssyg eller psykotisk.

Derfor er der ifølge Retslægerådet ikke andre former for sanktion, man kan pege på, end almindelig straf, hvis hun findes skyldig.

Anklagemyndigheden har højst usædvanligt fået lov at dokumentere mentalundersøgelsen og Retslægerådets konklusioner, før retten har taget stilling til skyldsspørgsmålet.

Specialanklager Jesper Rubow argumenterede for, at oplysningerne var så væsentlige, at de skulle lægges frem for dommere og nævninger, inden de tager stilling til spørgsmålet om skyld.

Det har dommeren givet ham medhold i.

De sidste vidner i sagen ventes at afgive forklaring i sagen fredag.

I næste uge ventes de afsluttende bemærkninger fra anklager og forsvarsadvokat, og herefter vil der formentlig blive afsagt en skyldkendelse i slutningen af februar.

/Ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079