23948sdkhjf

Drabstiltalt ville ikke samarbejde om medicinudlevering

Sundhedshjælper anklaget for forgiftninger afviste ifølge kolleger at gå to og to ved udlevering af medicin.

Da uforklarlige indlæggelser i foråret 2022 ramte plejehjemmet Tirsdalen i Randers, skulle personalet gå to og to, når der skulle udleveres medicin til beboerne. Men den tiltalte 60-årige sosuhjælper ville ikke følge instruksen.

Det hævder to kolleger til den tiltalte, som fredag afgiver forklaring i Retten i Randers.

- Det faldt ikke i god jord hos hende. Jeg kan huske, at hun var frustreret over det. Det gav hende en følelse af at være overvåget, siger en social- og sundhedsassistent i retten.

Vidnet forklarer, at hun som konsekvens af den tiltaltes afvisning tog turen med tiltaltes faste makker for at udlevere medicin.

Sosuhjælperen, der var tiltaltes faste makker på aftenvagterne, afgav også forklaring i retten. Hun berettede også, at den tiltalte ikke ville gå sammen med hende ved medicinudlevering.

Vidnet forklarede, at hun 13. marts – dagen før den tredje genindlæggelse af en af plejehjemmets beboere – fik besked af den tiltalte om ikke at gå med ind til den pågældende beboer.

- Hun (den tiltalte, red.) sagde, jeg ikke skulle gå med, og så gik hun derind alene, forklarer vidnet.

Det var plejehjemmets ledelse, der indførte ordningen med, at personalet skulle gå to og to, i kølvandet på de første indlæggelser 27. februar. Fire beboere blev indlagt på sygehuset med symptomer, som lægerne ikke umiddelbart kunne forklare.

De var bevidsthedssvækkede, ukontaktbare og havde besvær med vejrtrækningen.

En af de indlagte, en 81-årig kvinde, døde efter få dage. Senere analyser viste, at hun havde det muskelafslappende middel baclofen i blodet.

Tre andre beboere kom sig, men blev de efterfølgende uger genindlagt med lignende symptomer.

Social- og sundhedsassistenten, der afgav forklaring, sagde, at hun generelt ikke havde noget at udsætte på den tiltalte sosuhjælpers faglighed.

Da vidnet skal beskrev den tiltalte, brød vidnet sammen i gråd.

- Hun er en person, jeg som kollega og menneske har holdt rigtig meget af, og en af de få, der tog rigtig godt imod mig, da jeg startede på Tirsdalen, får hun fortalt mellem tårerne.

Den 60-årige sosuhjælper nægter at have forgiftet plejehjemsbeboerne.

Der ventes dom i sagen i slutningen af februar.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.633