23948sdkhjf

29 plejemedarbejdere opsagt i Syddjurs Kommune i et hug

29 medarbejdere på plejehjem i Syddjurs Kommune skal se sig om efter et nyt job. Kommunen har gennemgået budgettet i slutningen af 2022, og den har fundet ud af, at der er for høj personalenormering i forhold til budgettet.

16 medarbejdere opsagt på et plejehjem. Det er situationen på Søhusparken i Ebeltoft, hvor de 16 medarbejdere har fået at vide, at deres ansættelse på plejehjemmet stopper. Derudover er 13 medarbejdere andre steder Syddjurs Kommunes ældrepleje opsagt. Det skriver TV2 Østjylland.

- Det skyldes et merforbrug i 2022 bredt set. Desuden har der været et højt vikarforbrug og meget sygefravær, siger Anders Blæsbjerg Baun, direktør for Sundhed og Dannelse i Syddjurs Kommune.

Ifølge direktøren kommer de mange fyringer til at stille krav til planlægning af driften på de to hårdest ramte hjem, og han mener, at det sandsynligvis vil påvirke stederne på den korte bane.

- Men med den rette planlægning og opgaveløsning, så får det ikke konsekvenser på den service, som er politisk vedtaget. Den påvirkes ikke af det her, siger Anders Blæsbjerg Baun.

Som en mulig forklaring peger sundhedsdirektøren på, at Covid og ledelsesmæssige forhold begge har spillet en rolle.

- Jeg tror, en del af forklaringen er, at vi kom ud af hele perioden med Covid-19, hvor ledere og medarbejdere har arbejdet under vanskelige forhold, med et højere vikarniveau. Vi må også erkende, at styrelsesmæssigt og ledelsesmæssigt har vi ikke været gode nok til at planlægge driften. Der er ansvar i hele ledelseskæden.

I Sydddjurs Kommune arbejder man på at omplacere de fyrede medarbejdere.

- Vi skal undersøge, hvordan vi kan omplacere så mange som muligt, og det er vi i fuld gang med, siger Anders Blæsbjerg Baun.

Hos FOA Randers undrer man sig over forløbet og bekymrer sig på sine medlemmers vegne. Man mangler svar på, hvordan budgetoverskridelserne er opstået. Det fremgår af en pressemeddelelse. 

FOA Randers og Syddjurs Kommune skal nu mødes og drøfte det videre forløb i sagen.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062