23948sdkhjf

Kræver svar fra minister om friplejehjems ansvar

Folketingets formand for ældreudvalget Kirsten Normann Andersen kræver svar af ældreminister Mette Kierkgaard efter Magasinet Pleje har omtalt en påbudssag på Egegård Friplejehjem i Aabenraa, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed har haft kendskab til større problemer siden juni sidste år.

Onsdag i sidste uge opretholdt Styrelsen for Patientsikkerhed det påbud, som det sønderjyske friplejehjem Egegård fik i sommer. Plejehjemmet har nu været under påbud i fem måneder, og der endnu ikke ryddet op.

Kirsten Normann Andersen har derfor spurgt ældreministeren, hvem der skal reagere på de fejl og mangler, som Styrelsen for Patientsikkerhed påpeger på friplejehjem som for eksempel Egegård Friplejehjem i Aabenraa. Ved kommunale plejehjem har kommunalbestyrelsen det udelte ansvar for at handle.

Onsdag i sidst uge fik Egegård Friplejehjem forlænget et påbud fra sommeren 2022. Blandt andet har styrelsen påbudt, at plejehjemmet per 11. august 2022 skal sikre en forsvarlig håndtering af medicin, føre journaler korrekt og skriver ned, om plejehjemsbeboere ønsker livsforlængende behandling eller ej.

I sidste uge var konklusionen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at medicinhåndtering stadig var forbundet med risiko for forgiftning, og journaliseringen var tilsvarende mangelfuld. Til gengæld havde Egegård Friplejehjem fået styr på dokumentationen af beboernes ønske om livsforlængende behandling.

Det nøjagtige spørgsmål til ministeren

Ældreudvalgsformand Kirsten Normann Andersen nøjagtige spørgsmål til ældreminister Mette Kierkegaard:

- Kan ministeren i forlængelse af artiklen ”Andet påbud til samme friplejehjem – hvem har ansvaret, når det går galt på friplejehjem” i Magasinet Pleje fra den 12. januar 2023 svare på, hvem der har ansvaret for at følge op på bemærkninger på friplejehjem fra Styrelsen for Patientsikkerhed, Arbejdstilsynet og de kommunale tilsyn?

ft.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094