23948sdkhjf

- Det er vidunderligt, sagde Lise Nørgaard om at bo på plejehjem

Lise Nørgaard har berømmeligt udtalt, at hun frygtede plejehjemmet mere end coronavirus. Men da hun endelig overgav sig og flyttede på plejehjem i Humlebæk, elskede hun det.

- Jeg er så glad for at være her. Udsigten er fantastisk, maden bliver serveret, og alle er så søde. Jeg har længe ønsket at flytte fra min lejlighed, og nu er det sket. Det er vidunderligt, sagde Lise Nørgaard til Billedbladet for godt halvandet år siden.

Lise Nørgaard holdt af det daglige selskab på sit nordsjællandske plejehjem, og hun fandt hurtigt ud af, at livet på et plejehjem under ingen omstændigheder kan sammenlignes med coronavirus. Faktisk var Lise Nørgaard så glad for at bo på plejehjem, at hun undertiden nægtede at give interview.

Kristelig Dagblad forsøgte at få interview med Lise Nørgaard i foråret 2021. På det tidspunkt havde hun ikke boet længe på Else Marie Plejehjemmet i Humlebæk. Hun takkede pænt nej til interviewet med den begrundelse, at hun ikke ville skabe uro på det plejehjem, hvor hun var så glad for at være.

På samme tidspunkt talte BT med Lise Nørgaards barnebarn Camilla Flindt Hjælmhof, og hun kunne fortælle, at sidst hun talte i telefon med sin mormor, afbrød Lise Nørgaard samtalen, fordi hun havde travlt med at komme i plejehjemmets fredagsbar.

En anden ting, Lise Nørgaard nød ved sit plejehjemsliv, var at sove længe. Så længe som en 105-årig nu sover.

– Dagen på plejehjemmet begynder, når jeg står op. Nogle dage kan jeg godt ligge og putte mig til ved 9-tiden, og så får jeg min morgenkaffe og en halv grovbolle med ost og skinke, sagde hun den gang til Billedbladet.

For et år siden gav Lise Nørgaard sit sidste tv-transmitterede interview til TV2 fra plejehjemmet i Nordsjælland, og hun sagde i den forbindelse om døden, at hun under alle omstændigheder ikke havde tænkt sig at dø, før Corona-restriktionerne var ophævet. Når hun skulle i jorden, skulle gæsterne have mulighed for at få sig en ordentlig gravøl. Lise Nørgaard fik sin vilje.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078