23948sdkhjf

Lolland lukker lokale plejehjem - kvaliteten er for lav

Diana Leicht Christensen fik sig et lille chok.

- Jeg blev meget berørt af at se indretningen i Bøgevænget, hvor der ikke er toilet eller bad på værelserne. På Møllecentret blev jeg rigtig ked af det. Der er så klinisk. At komme ind på et plejecenter, der har institutions-vinyl på værelserne, er bare ikke særlig hyggeligt, siger Diana Leicht Christensen til Folketidende.

Både Bøgevænget og Møllecentret er ældre lokale plejehjem på Lolland, og Dianna Leicht Christensen sidder i Lolland kommunes Ældre-, omsorgs- og sundhedsudvalg for Socialdemokratiet. Og det er rigtigt nok. På Lolland findes der stadig plejehjemsværelser uden bad og toilet.

Men det stopper senest i 2029, hvis det står til ældre-, omsorgs- og sundhedsudvalget. Fem små plejehjem i Lolland Kommune skal nedlægges frem mod 2029. To nye store plejehjem i Nakskov og Maribo skal afløse dem. De får tilsammen plads til 110 beboere. Endelig skal plejehjemmet Kirsebærhaven i Rødby udvides med 30 boliger, så det i alt har plads til 80 beboere.

Dermed følger Lolland udviklingen i resten af landet, hvor plejehjem og -centre bliver stadigt større. De danske plejehjems størrelse blev senest opgjort i 2016, og der var resultatet, at et gennemsnitsplejehjem har 43 beboere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078