23948sdkhjf

SOSUér bliver selvstændig og vil give tryghed ved flytning

Det er hårdt for hele familien, når de ældste pårørende ikke kan bo i nuværende hjem mere.

Derfor har tidligere social- og sundhedsassistent og regnskabsassistent Siff Lenore Stütz etableret Lenore’s Assistance, hvor hun hjælper familier, som vil give de ældste en tryg flytning. Hvert år skal tusindvis af danskere hjælpe de ældste pårørende med at flytte, fordi hjemmet ikke mere egner sig - eller der er behov for professionel pleje.

Der er masser af opgaver at løse ved sådan en flytning, fortæller Siff Lenore Stütz.

- Det er tit svært. Den ældre er som regel ked af at forlade hjemmet. Og for børnene er det svært at lukke døren til barndomshjemmet for sidste gang, alle er presset følelses- og tidsmæssigt. Desuden står de med et hav af praktiske udfordringer og opgaver, siger Siff Lenore Stütz.

- Det skal gå hurtigt, for der er tit kun en kort tidsfrist til indflytningen og det kan blive rigtig dyrt, hvis man ikke har helt styr på papirarbejdet. Hvis man ikke får søgt tilskud, boligstøtte eller indskudslån i tide, risikerer den ældre at miste penge. Det samme gælder selvfølgelig, hvis man glemmer at opsige abonnementer, som den ældre ikke bruger efter flytningen.

Stort set ingen hjælp fra det offentlige

Nogle familier kontakter kommunen for at få lidt hjælp til flytningen:

- Men der er desværre ikke ret meget hjælp at hente. Man står selv med det hele, forklarer Siff.

På trods af sin joberfaring var hun overrasket over arbejdsbyrden, da hun selv en dag skulle hjælpe et familiemedlem og senere sin far på plejehjem.

- Det kom bag på mig, hvor stort presset var. Jeg var helt sikkert klar til at betale for at få hjælp. Men der var ingen firmaer der kunne hjælpe med papirarbejde og alle de øvrige opgaver.

Derfor har hun oprettet Lenore’s Assistance, hvor hun tilbyder hjælp til hele flytteprocessen.

- Min joberfaring betyder, at jeg kan hjælpe med alt det, der skal til. Jeg kender hele sundhedssektoren rigtig godt. Så jeg forstår reglerne og ved, hvor man skal henvende sig, når man flytter i ældre- eller plejebolig. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141