23948sdkhjf

Første kommune i Danmark får idrætscertificeret alle plejecentre

De ældre i Esbjerg Kommune skal have en sjovere og sundere alderdom, og derfor har kommunen valgt at få en såkaldt idrætscertificering på samtlige plejehjem i kommunen, oplyser den sydvestjyske kommune i en pressemeddelelse.

Tirsdag 13. september certificeres Plejehjemmet Hedelund som senioridrætscenter, og med den sidste certificering i hus har alle 16 plejehjem i Esbjerg Kommune nu status som senioridrætscenter, hvor bevægelse og aktivitet vægtes højt.

Certificeringen betyder, at både medarbejdere og beboere i endnu højere gad er blevet klædt på til at gøre idræt og bevægelse til en del af hverdagen.

- I Esbjerg Kommune lægger vi stor vægt på, at alle borgere kan leve et aktivt liv med livskvalitet længst muligt. Her spiller muligheden for at dyrke senioridræt en stor rolle, da det er med til at fremme livskvaliteten. Med aktiviteter så som stolegymnastik, cykling, dans og andre aktiviteter oplever beboerne at være fælles om at være aktive, og det bidrager positivt til samværet, siger formand for kommunens sundheda- og omsorgsudvalg, May-Britt Andrea Andersen.

Særlig titel

For at blive certificeret som et senioridrætscenter skal plejehjemmet blandt andet tilbyde minimum tre ugentlige aktiviteter inden for ældreidrætsområdet. Derudover skal plejehjemmet have uddannede aktivitetsmedarbejdere. Ordningen administreres af Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) og Danmarks Idrætsforbund, som nu gennem en årrække har bistået Esbjerg Kommune i certificeringsprocessen.

- Esbjerg Kommune er virkelig kommet i senioridrættens superliga med de her certificeringer. De kan være stolte af at være de første i Danmark, som går så helhjertet til det her, og ser fremsynet på et område, hvor både livskvalitet og økonomi virkelig kan komme under pres i fremtiden, siger forbundsformand i DAI Peer Huniche.

Der er god økonomisk fornuft i at prioritere fysisk aktivitet blandt ældre, fordi en såkaldt ”sund aldring”, hvor man holder sig i form, og hvor en øget levealder ikke bliver modsvaret af mere sygdom, kan spare samfundet for 30 milliarder årligt. Det viser en rapport fra de økonomiske vismænd fra 2019, skriver kommunen i pressemeddelelsen. Der findes i dag knap 50 idrætscertificerede plejecentre i Danmark.

På Hedelund fejres dagen med overrækkelsen af certificeringen, og derefter vil elever fra FGU Vest arrangere flere små aktiviteter for beboerne. Efter at have deltaget i eksempelvis stigegolf og risposekast serveres der kage for beboerne. Dagen for den sidste certificering bliver ikke bare ekstra festlig på Hedelund. Alle 16 plejehjem serverer i den anledning kage, lyder det i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094