23948sdkhjf

0,6 milliarder til at løfte ældreområdet: "Jeg er ærlig talt bekymret"

Forbundsformanden for FOA reagerer med bekymring på det meget stramme udspil til en ny finanslov. Her afsætter regeringen 0,6 milliarder kroner til at løfte ældreområdet, sundhedsområdet og psykiatrien i 2023. Derefter vil man afsætte en milliard om året fra 2024.

- Regeringen lægger op til en meget stram finanslov. Man afsætter en meget lille reserve til at løfte nogle ekstremt store og nødlidende områder, nemlig ældreområdet, sundhed og vores psykiatri. Hvis ambitionen er at løfte områderne og sikre attraktive løn- og arbejdsvilkår, så vi kan tiltrække medarbejdere til fx ældre- og sundhedsområdet, så er sandheden, at det ikke forslår. Derfor er jeg ærligt talt bekymret for vores velfærd i de kommende år, hvor vi står i en situation, hvor bl.a. rekrutteringsudfordringer forværres, siger Mona Striib i en pressemeddelelse. 

Regeringen afsætter to milliarder kroner til en inflationspakke, der skal hjælpe borgere, der rammes af prisstigningerne. 

Pakke skal gå til lavtlønnede

Den skal komme dem i samfundet til gavn, som har størst behov, mener FOAs forbundsformand.

- Inflationspakken bør komme de grupper i samfundet til gavn, der har allerstørst behov for hjælp lige nu. Det er bl.a. nogle af FOAs lavtlønnede grupper. De havde i forvejen få penge til rådighed, men lige nu går de rundt med ondt i maven over den næste elregning. Derudover har vi grupper som fx dagplejerne, der er dobbelt ramt, fordi deres økonomi også skal rumme de ekstra prisstigninger for det, børnene bruger af mad, varme mv.

Mona Striib peger på, at der vil være et betydeligt overskud på statens finanser frem mod 2030 ud over demografi og forsvarsaftale.

- Dermed kan man argumentere for, at der burde være midler tilovers til langsigtede investeringer i velfærden. Der er rigtig mange borgere – ældre, syge og pårørende – som kan skrive under på, at vores velfærd trænger til et løft. Her savner jeg nogle flere ambitioner for velfærden og de medarbejdere, der knokler for at levere den, siger Mona Striib.

Hun glæder sig over, at regeringen afsætter penge til at forlænge arbejdsmiljøaftalen fra 2019, som udløber ved udgangen af 2022, og at der fokuseres på uddannelse.

- Det er et vigtigt signal om, at regeringen prioriterer ordentlige arbejdsvilkår og fair konkurrence på det danske arbejdsmarked. Det er der i den grad behov for, så det glæder jeg mig over, ligesom jeg er rigtig glad for videreførelse af uddannelsesløft med 110 procent dagpenge i 2023, siger Mona Striib.

Læs mere om: FOA
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109