23948sdkhjf

Bekymret forening med opfordring til Heunicke: Drop de smittefarlige besøgslokaler

Alzheimerforeningens direktør Nis Peter Nissen er bekymret over besøgslokaler, der i høj grad igen er taget i brug på landets plejehjem på grund af den nuværende corona-situation. 

Han kommenterer nu på den delvise nedlukning i 38 af landets kommuner og de konsekvenser, han mener, nedlukningen får for beboerne.

- Det er en bekymrende alvorlig udvikling, vi ser. Smitten har med hast bredt sig ud i samfundet, og vi må nu forhindre, at den ikke også kommer ind på landets plejecentre, hvor 40.000 af de mest udsatte mennesker bor. For vi har tidligere set, at når smitten generelt stiger i befolkningen, så stiger den også på plejehjem, siger han.
 
Han anbefaler, at man dropper besøgslokaler på plejehjemmene.
- Vi ved, at smitterisikoen er større i et besøgslokale, hvor flere forskellige familier kommer - og i tilfælde af smitte for eksempel fra kontaktflader derfor kan føre smitten til mange nye smittekæder - fremfor i beboernes egen private bolig, hvor der i så fald kun kommer én familie. Det har vi senest været vidne til i Tårnby Kommune, hvor 51 personer på et plejehjem blev smittet. Jeg vil derfor på det kraftigste opfordre sundheds- og ældreministeren til at droppe besøgslokalerne og lade de pårørende besøge deres kære i deres eget hjem her i julen - forudsat selvfølgelig, at hygiejnereglerne om afstand og afspritning bliver overholdt.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11