23948sdkhjf

Tilbud til visiterede ældre: Få besøg via skærmen

Frederikssund Kommune tilbyder nu sine ældre borgere, at de kan få besøg via en skærm, hvis de modtager hjemmepleje eller sygepleje. 

Det er Døgnplejen i Frederikssund Kommune, der giver mulighed for, at nogle af besøgene kan klares via en skærm.

"Et opkald via en smartphone eller tablet kan ofte være nok, hvis "besøget" kun drejer sig om en påmindelse om at tage sin medicin eller at spise eller drikke tilstrækkeligt. Under et skærmbesøg kan den ældre og medarbejderen både se hinanden og snakke sammen, og det er derfor egnet til de situationer, hvor den ældre kan selv og blot skal guides eller påmindes om noget. I andre situationer kommer døgnplejen naturligvis fysisk på besøg som sædvanligt," lyder det fra kommunen.

Virtuelle besøg er både til glæde for plejen, der sparer transporten og dermed kan bruge mere tid, fysisk, hos andre borgere, men også for de ældre, der helst vil undgå for mange fysiske besøg.

Det fortæller Carl Kirketerp-Møller, der nu får besøg via skærmen. Han var dog skeptisk i starten:

- Da jeg hørte om det første gang, tænkte jeg "Nej, nu stopper I". Men nu er jeg glad for det. Det er godt at kunne se ansigterne i stedet for maskerne. Jeg har ikke set deres ansigter i flere uger. Det har sgu ikke været sjovt, siger han.

Carl Kirketerp-Møller har lånt en tablet af kommunen.

- Det er da nemmere over skærmen. Det bedste er jo nok, at man opfatter skærmbesøg som noget, der ikke bare skal overstås. Det er koncentreret, og jeg kan spørge om det, der er problemer med og får den hjælp, der er brug, siger han.

Systemet, der hedder VitaComm, kan også bruges på en computer og på egen tablet. Alle døgnplejens distrikter i Frederikssund Kommune er nu gået i gang med skærmbesøg. Også de private leverandører af hjemmehjælp bliver klædt på til at kunne lave skærmbesøg inden længe.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297