23948sdkhjf

Ældre flytter ind: ”Det er som at komme hjem.” 

Om to dage flytter de ældre fra plejehjemmet Møllestien ind i Generationernes Hus på Aarhus Ø. 22 plejehjemsbeboere der får et nyt hjem i en helt ny bygning, hvor fællesskab på tværs af generationer er i fokus.

De første ældre boliger er allerede taget i brug i Generationernes Hus og torsdag og fredag den 19-20. nov. flytter de første plejehjemsbeboere ind. De kommer fra plejehjemmet Møllestien, som lukker ned for renovering. Alle har sagt ja-tak til en bolig i det nybyggede Generations Hus med fællesskaber øverst på dagsordenen.

“Generationernes Hus giver fantastiske muligheder for at skabe fællesskaber og relationer på tværs af forskellige mennesker. Det kunne være en “Vild med dans” aften i multisalen, hvor det store lærred kørers ned, og man både ser tv og danser med selv. Unge som ældre.  Corona restriktionerne lige nu er udfordrende, men vi skal fokusere på “hvad kan vi så” fremfor de ting, vi ikke kan. Vi skal som kommune, ledere og medarbejdere finde ud af, hvordan vi kan understøtte husets beboere i at skabe nye og unikke fællesskaber.”  Citat: Pernille Scherling Frisch, Sundhedsfaglig leder i Generationernes Hus. 

Vi skal som kommune, ledere og medarbejdere finde ud af, hvordan vi kan understøtte husets beboere i at skabe nye og unikke fællesskaber. ” 

“Da min kone og jeg fik bevilliget en ældrebolig, var der kun et sted, vi havde i tankerne: Generationernes Hus. Vi er i slut 80erne, og det er som om, vi har fået et nyt liv her. Jeg har sejlet siden 1940erne, og nu er jeg på havnen igen. Det er som at komme hjem. Vi glæder os til at være en del af fællesskabet både her i huset og med naboerne.” Citat: Børge Mikkelsen, 89 år, beboer i Generationernes Hus. 

Fakta om Generationernes Hus 

Bag projektet står: Sundhed og Omsorg, Sociale forhold og Beskæftigelse, Børn og & Unge og Brabrand Boligforening. 

Der er 100 plejehjemsboliger 

Der er 100 ældreboliger 

I oktober flyttede de første 40 unge ind i ungdomsboliger. 

Den 1. november åbnede den integrerede daginstitution i huset. 

I løbet af november og december flytter børnefamilie, mennesker med handicap og flere ældre ind. 

Huset rummer bl.a. multisal, café, bibliotek, daginstitution, orangeri, fitnessrum og meget mere.   

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094