23948sdkhjf

Nyt plejehjem skal sikre flere boliger i København

Om et år står en tidligere industribygning på Værkstedvej 5 i Valby i København færdig med  66 moderne plejeboliger.

Der er netop taget første spadestik til plejehjemmet, der skal være med til at sikre flere pladser til det støt stigende antal ældre i København. Og der er virkelig brug for flere pladser. Beregninger for Københavns Kommunes viser, at der i gennemsnit skal åbne to nye plejehjem om året frem til 2050 for at følge med udviklingen.

Plejehjemmet på Værkstedsvej er et privat friplejehjem, der skal drives af Danske Diakonhjem.

I en pressemeddelelse siger Emil Tang, direktør for Danske Diakonhjem.

Danske Diakonhjem driver også Valby Friplejehjem på Trekronergade.

- Vi kan se, at søgningen til vores plejehjem i Valby især kommer fra ældre i lokalområdet. Derfor glæder det os meget, at vi snart kan tilbyde de ældre i Valby endnu et topmoderne plejehjem med de allernyeste faciliteter. Her vil de kunne fortsætte et godt ældreliv i bydelen, når de har brug for den omsorg, et plejehjem kan tilbyde.

Tagterrasser og mad fra eget køkken
Bygningen på Værkstedvej er en tidligere industriejendom med store højloftede lokaler. Her skal være flere tagterrasser, gårdarealerne integreres med kvarterets legeplads, og på øverste etage bliver der indrettet fællessal med stort køkken, der laver mad til beboerne.

- Duften af mad, som vores køkkenpersonale hver dag tilbereder i huset, er et meget vigtigt princip for os. Det giver dejlige sanseindtryk, der stimulerer os som mennesker. Det glæder vi os til også at kunne tilbyde i de helt moderne rammer på Værkstedvej, siger Emil Tang, direktør, Danske Diakonhjem.

Fakta om det nye friplejehjem:

  • Beliggende på Værkstedvej 5 i Valby
  • 66 moderne plejeboliger
  • I alt 5.355 kvadratmeter boliger og fællesområder
  • Indvielse september 2021

Det er en erfaren entreprenør, der står for byggeriet:Scandinavian Property Development har således udviklet det første ustøttede friplejehjem, der åbnede i Frederikssund sidste år, ligesom selskabet har flere andre friplejehjem på vej, blandt andet i Helsingør og Hørsholm.

Det nye plejehjem på Værkstedvej vil efter planen stå færdigt i september 2021.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079