23948sdkhjf

Sundhedsstyrelsen anbefaler hyppig udluftning for mindre smitte

Det er vigtigt at holde fokus på indeklimaet for at undgå smittespredning med coronavirus.

Sådan lyder det fra Sundhedsstyrelsen i opdaterede anbefalinger.

I anbefalingerne, der kommer forud for en koldere tid med flere stunder indendørs, er der således nu også et afsnit om udluftning og ventilation.

Det skyldes, at det er sværere at holde god afstand og sikre god hygiejne, når flere personer samles indendørs. Det påpeger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

- Vi ser generelt mindre smittespredning i lokaler, hvor der er god plads til alle i rummet, i lokaler med god udluftning eller ventilation, og når aktiviteterne foregår udendørs frem for indendørs, siger Søren Brostrøm i en pressemeddelelse.

- Når vi i højere grad opholder os indenfor, er det derfor en god idé at sørge for at huske at lufte ud med jævne mellemrum, og at der er god ventilation i lokaler, der har offentlig adgang, som institutioner, kontorer og butikker.

I den nyeste opdatering er der også kommet mere fokus på, hvordan smitte med coronavirus spreder sig i samfundet.

Det sker blandt andet via såkaldt superspredning. Det er begivenheder, hvor en smittet person giver smitten videre til mange mennesker på en gang.

- Vi har især set, at en forsamlings størrelse har en væsentlig betydning for smittespredningen. Og at smitten i særlig grad tager fart, når personer er smittede, men ikke oplever symptomer og ikke føler sig syge.

- Det understreger, hvor vigtigt det er, at vi alle overvejer, hvor mange forskellige personer vi ser, siger Søren Brostrøm.

Han understreger også, at vi stadig skal huske de mere generelle råd. Det vil sige råd som at hoste i ærmet, vaske hænder eller bruge håndsprit ofte og holde fysisk afstand i det offentlige rum.

Anbefalingerne bygger på den seneste danske og internationale viden om coronavirus.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157