23948sdkhjf

Tomme ældreboliger i Aarhus skal skabe vej for flere plejehjem

Aarhus Kommune står overfor en beslutning om at skaffe sig af med 169 ældreboliger. Der er tale om boliger, der er i overskud - en tendens, der ses i hele landet.

Overskuddet, som salget vil indbringe, skal istedet medfinansiere nye plejehjem, hvilket kommunen har langt større behov for.

Beslutningen skal tages på et kommende kommunalbestyrelsesmøde. Der er tale om afdelinger på Skovvangsvej 145-163 (64 boliger), Hejredalsvej 2-12 (46 boliger) og 59 boliger på Torpevænget 41-61. 

 - Vi har længe haft for mange ældreboliger og en faldende efterspørgsel, hvilket har givet os et stort lejetab. En analyse lavet af Sundhed og Omsorg og Borgmesterens Afdeling har vist, at vi med et salg af 169 ældreboliger kan tilpasse antallet i retning af efterspørgslen. Samtidig får vi muliggjort finansiering af nye plejehjem, hvor byrådet også har stillet krav til egenfinansiering, siger Marianne Weberg, bygningschef, Sundhed og Omsorg. 
 

En række af boligerne er beboet, og beboerne har få+et informationsbrev om forslaget og hvad et evt.salg vil have af konsekvens for dem.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094