23948sdkhjf

Snyder kommune: Skal der alligevel bygges flere plejeboliger?

Antallet af ældre danskere stiger, og de skal have et sted at bo. Sådan er det over hele Danmark. Men i Holbæk Kommune har en analyse antaget at behovet for plejeboliger er langsommere stigende end antaget.

Derfor har man undgået planer om ety nyt plejebyggeri. Men nu skal sagen drøftes igen, skriver Dagbladet Sjællandske.

Det var ellers meningen, at der 'kun' skulle bygges en etage med 22 nye boliger på Plejecenter Samsøvej, men nu skal Ældre- og sundhedsudvalget istedet drøfte etableringen af et helt nyt plejehjem.

"Ifølge analysen er der brug for 20 plejeboliger frem til 2023 og på længere sigt op til 90 boliger. Men forudsætninger er ændret ... Desuden er antallet af borgere på venteliste til plejeboliger steget i 2019. Det tyder på et hurtigere behov for plejeboliger, end analysen lægger op til, skriver administrationen i dagsordenen," lyder det i Sjællandske.

Kommunens ældreråd finder det 'positivt', at administrationen lægger op til drøftelse af etablering af plejeboliger:

- Ifølge analysen var der brug for færre pladser end antaget, fordi ældre bliver sundere. Det holder ikke, i de sidste leveår er der stadig en sygdomsfrekvens. Det ses på presset på ventelisten til plejeboliger, mener Holbæk Ældreråds formand Steen-Kristian Eriksen, skriver sn.dk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094