23948sdkhjf

Dyb undren: Hvorfor river de ældreboligerne ned?

Det undrer i Aabenraa, at kommunen river fire af i alt ti ældreboliger ned i landsbyen Bovrup.

Det er en lokal borger, der i JydskeVestkysten undrer sig over, at Aabenraa Kommune har nikket ja til nedrivning af fire ældreboliger i byen, uden at forsøge at sælge til en privat investor først.

- Det virker underligt, at man med den ene hånd arbejder for udvikling i landdistrikterne, mens den anden hånd afvikler, siger han.

Det drejer sig om fire af de i alt ti ældreboliger, som den selvejende institution Ældreboliger i Lundtoft, har haft nær plejecentret i Bovrup.

I følge JydskeVestkysten blev Ældreboliger i Lundtoft i sin tid oprettet som almennyttige boliger af EGV. Men efter beslutningen om at afvikle dem, skal 19 af de i alt 25 boliger i Felsted, Kliplev og Bovrup rives ned. Det er Aabenraa Kommune, som har haft anvisningsretten til boligerne, og det er også kommunen, der står for nedrivningen.

Philip Tietje (V), der er formand for kommunens vækstudvalg for land og by, siger til avisen, at "det er berettiget at stille spørgsmålstegn ved det her, og set i bakspejlet burde vi nok have krydstjekket med lokalsamfundet og sendt nedrivningen i høring".

- Desuden er det ikke helt nemt at lade private overtage almennyttige boliger, pointerer han.

Det er fire af i alt ti boliger i Bovrup, som nu er revet væk. De seks øvrige kommer i stedet til at indgå som en del af Bovrup Plejecenter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112