23948sdkhjf

Lolland vil med på vognen med seniorbofællesskaber

Undersøgelse efter undersøgelse peger på, at seniorbofællesskaber er en af fremtidens boformer.

Alligevel bygges der ikke ret meget nyt, og i Lolland Kommune findes tilbuddet slet ikke. Det skal der laves om på, og borgerne er inviteret med i arbejdet.

Det oplyser Lolland Kommune.

- I byrådet er vi stærkt optaget af at udvikle kommunens boligmasse, så den passer til nutidens og fremtidens behov. På Lolland er der bygget meget få nye boliger de sidste 30 år,og det er et problem. Vi risikerer, at folk flytter, fordi de ikke kan få opfyldt deres boligdrømme på Lolland, siger borgmester Holger Schou Rasmussen,

Ønsket om fællesskab
En stor og voksende gruppe fortæller, at de ønsker at flytte i seniorbofællesskab, og det er måske ikke så mærkeligt, for samtidig viser undersøgelser, at borgere der flytter i seniorbofællesskab får en højere livskvalitet. De oplever et tættere nabofællesskab, og de gode sociale relationer smitter positivt af på livskvaliteten.

Nu har Lolland Kommune sat sig for at få afdækket behovet og mulighederne for at etablere seniorbofællesskaber på Lolland.

- Der er al mulig grund til at tro, at mange på Lolland også overvejer at flytte i et seniorbofællesskab. Men før vi kan gå videre med projektet har vi behov for at høre, hvad borgerne tænker. Et seniorbofællesskab kan udformes på mange måder, og derfor er det vigtigt at spørge målgruppen, hvad de ønsker af en ny bolig, og hvad de tænker om fællesskabet med de andre beboere, siger forklarer Holger Schou Rasmussen.

Lolland Kommune er vært ved to borgermøder i oktober, hvor alle interesserede får mulighed for at dykke ned i disse spørgsmål.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094