23948sdkhjf

App og æblejuice skal give ældre flere muskler

Jo stærkere de danske ældre er, jo større livskvalitet og selvstændighed har de i eget hjem. Det er grundtanken bag et nyt og innovativt samarbejde, hvor ældre i den kommunale hjemmepleje skal tilbydes målrettet styrketræning og protein juice til at hjælpe muskelvæksten på vej.

Det nye samarbejde består af virksomheden ToftCare, der producerer proteinberigede produkter, og DigiRehab, der står bag en træningsapp målrettet ældre i hjemmeplejen. Det er støttet med 60.000 euro i af Danish Food Cluster. 

- Vi har allerede meget god erfaring med fysisk træning af ældre via vores digitale løsning. 6 ud af 10 ældre bliver markant stærkere. Vi mener, at vi kan løfte dette niveau endnu højere op ved også at fokusere på proteinindtaget i forbindelse med træningstilbuddet, fortæller Niels Heuer, direktør i DigiRehab.  

Kræver ekstra protein
Denne tilgang understøttes af to studier af ældres fysiske træning fra Wageningen Universitetet i Holland. Her har det vist sig, at styrketræning på langt sigt er en effektiv måde at forbedre svage ældres fysiske helbred på.

Det kræver dog et ekstra proteinindtag, hvis muskelmassen skal øges. Dette proteinindtag sikres i det nye samarbejde af en beriget æblejuice fra ToftCare.

Ved at tilbyde ældre en ”sampak” af træning og proteinberiget juice adresseres et stort problem for ældre mennesker – nemlig at de typisk taber muskelmasse.   Henover de næste par måneder skal et studie i en række kommunale hjemmeplejer undersøge nærmere, hvordan løsningen fungerer i praksis.

ToftCare og DigiRehab vil på den baggrund optimere løsningen, så den passer til kommunernes behov.

De 60.000 euro i funding fra Danish Food Cluster er bevilliget igennem EU partnerprojektet INCluSilver, som har til hensigt at forbedre sundheden for ”sølv-generationen”.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219