23948sdkhjf

Norge siger ja tak til dansk it-løsning

Når patienter i den norske region Helse Vest skal finde vej fra hjemmet til aftaler på hospitalet, vil de om kort tid få hjælp af it-løsning fra Systematic.

I Norge har man også fået øjnenen op for danske velfærdsløsninger. Det seneste skud på stammen er en investering, som den norske region Helse Vest har gjort i en ny it-løsning fra danske Systematic.

Den danske IT-løsning er til gavn for både patienter og pårørende hele vejen fra hjemmet til den præcise afdeling på hospitalet. Samtidig kan løsningen også bruges af medarbejdere, der skal finde rundt til de forskellige afdelinger på store hospitaler.

- Sygehuse i dag er ofte så store og komplekse, at det er hele byer i sig selv. Og ligesom vi har brug for hjælp til at finde rundt i byerne, har vi det også på hospitalerne. Med den her løsning kan patienter hjemmefra på telefon, tablet og PC få en nøjagtig beskrivelse af, hvordan de finder frem til den afdeling, de er indkaldt til. Målet er at gøre patienter trygge og gøre et behandlingsforløb mindre stressende, forklarer Group Senior Vice President fra Systematic Henrik Jespersen.

I Helse Vest bor 1,1 millioner indbyggere. Systematics vejvisningsløsning – Columna WayFinding – vil blive taget i brug på de fire store universitetshospitaler samt regionens øvrige sygehuse.

Det er første gang, Systematic sælger en sundhedsløsning til det norske marked, og salget kan få stor betydning fremadrettet, siger Henrik Jespersen.

- At vi nu bliver repræsenteret i en fjerdedel af Norge, ser vi store muligheder i. Med købet af Columna WayFinding har regionen adgang til vores IoT platform (Internet of Things), hvilket på sigt betyder, regionen nemt kan udvide med vores mange andre løsninger inden for servicelogistik. Det vil for eksempel være nemt for dem at implementere vores opgavesystem til portører.  Og så håber vi selvfølgelig også, at resten af Norge med tiden vil blive interesserede i de mange løsninger, vi kan tilbyde.

Udover Danmark og Norge, har også Sverige og Finland investeret i sundheds-it fra den danske it-virksomhed.

- I Norge bygges der for tiden flere store, nye sygehuse, hvilket gør det endnu mere vigtigt at hjælpe patienterne trygt frem. Samtidig tror vi på, løsningen kommer til at effektivisere arbejdsgangen på sygehusene, når patienterne i stigende grad selv kan finde frem og ikke behøver personalets hjælp, fortæller adm. dir. Erik M. Hansen fra Helse Vest IKT.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063