23948sdkhjf

Simulation under uddannelse minimerer risiko for fatale fejl

Konference på Social- og Sundhedsskolen Vejle-Fredericia-Horsens tiltrak 200 fagfolk, der ville vide mere om simulation

KONFERENCE Flere end 200 fagfolk var forleden samlet til konference om brugen af simulation i uddannelserne. Værten var Social- og sundhedsskolen Vejle-Fredericia-Horsens.

Undervisningen i simulationslokalerne foregår ved, at eleverne prøver ting af i en simuleret praksis og får en oplevelse, som der med det samme kan evalueres på og kobles teori på. Derefter kan den samme situation prøves af igen, og i løbet af en træningsdag kan man se, at eleverne får en større teoriforståelse og er mere trygge omkring de forskellige udfordringer.

Direktør Hanne Helleshøj, Social- og sundhedsskolen siger:

- Brugen af simulation i undervisningen er ikke noget nyt i Danmark, men det er derimod den måde, hvorpå vi anvender og tilrettelægger metoden. Vi anvender simulation ud fra en helhedsorienteret tilgang, hvor eleverne kan afprøve teori og øve metoder i et sikkert læringsmiljø, før de skal ud i praksis. Vi bruger også vores viden om simulation, når vi efteruddanner medarbejdere i pleje- og sundhedssektoren. De sidste mange år har vi indsamlet viden om simulation - bl.a. hos vores samarbejdspartner i USA, Pensacola State College, og det betyder, at vi allerede i dag fungerer som foregangsskole på området.

Denne artikel har været bragt i den trykte avis, Magasinet Pleje, 26. maj 2017.

Normalt ville artiklen være låst og kun tilgængelig for vore abonnenter. Vi har åbnet op for hele vores pleje-univers for en periode, så du gratis kan læse med og også dykke ned i vores arkiv

Fokus på psykiatrien

Mange var kommet for at høre Kirsty Harris fra University of Portsmouth fortælle om brugen af simulation i psykiatrien.

Kirsty Harris er en meget anerkendt specialist, som er efterspurgt over hele verden, fordi hun bruger nye teknikker til at give elever inden for sundhedsvæsnet kompetencer til at håndtere svære situationer som bl.a selvmordsforsøg. I denne forbindelse bruger hun simulation, det vil sige genskabelse med robotter/dukker af de situationer eleverne kan komme ud for, når de er ude i praktik eller job.

Det var barske eksempler Kirsty Harris havde med i sit foredrag, men erfaringer fra universitetet i Portsmouth viser klart, at eleverne, når de kommer ud i praktik, og senere job, er klædt meget bedre på, end de ellers ville have været, og er mindre tilbøjelige til at begå fatale fejl.

Ud over Kirsty Harris talte Marta E. Suarez-O’Connor fra Pensacola State College i USA om simulation nu og i fremtiden.

Marta E. Suarez-O’Connor er ansvarlig for Mary Ekdahl Smart Simulation Center på Pensacola State College, USA.

Hun sagde bla.:

- Vi har haft et tæt samarbejde med Social- og sundhedsskolen gennem en årrække og udvekslet erfaringer om brugen af simulation. Det er utroligt spændende og inspirerende at se, hvordan eleverne arbejder med opgaverne, og der er ingen tvivl om, at det at arbejde med simulation kan hjælpe eleverne til at blive mere trygge, beslutningsdygtige og handlingsparate, når de skal ud i deres praktik og senere i job.

red

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08