23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på MedTechNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Blendede råvarer kan ligne alt muligt

Regionshospitalet Nordjylland ser bl.a. nærmere på fremstilling af lagkager i geleform til patienter med dysfagi.

I bestræbelserne på at hjælpe folk med tygge- og synkebesvær er flere sygehuse og plejecentre begyndt at blende patienternes/beboernes mad og derefter anrette den, så det ligner for eksempel almindelige rugbrødsmadder med leverpostej, flæskesteg eller æg og rejer. Det kunne Magasinet Pleje fortælle allerede tilbage i 2015 i denne artikel.

Men der sker hele tiden fremskridt i storkøkkenerne på den front. Senest har Regionshospital Nordjylland - der var blandt de første til at tilbyde gelésmørrebrød, , hvor råvarerne bliver blendet og tilsat husblas - forsøgt sig med på lagkager og banankager i geléform. Det fortæller køkkenleder Mona Stenskrog til dr.dk.

Til dr.dk fortæller formand for Dansk Selskab for Dysfagi - Dorte Melgaard om tendensen til, at flere og flere storkøkkener fremstiller gele-mad:

- Der er jo rigtig meget livskvalitet i, at man kan spise mad, og at man får den oplevelse, der ligger i at kunne deltage i et måltid, siger Dorte Melgaard.

 

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093