23948sdkhjf

IHL har blikket rettet mod Odense

Nyt OUH har tegnet en løsning ind, som ligner IHL-konceptet.
IHL Sygehuspersonale har gennem de seneste år været med til at teste et intelligent system til lager og intern transport på sygehuset. Nu bliver der arbejdet videre med systemet.

IHL – Intelligent hospitalslogistik - kan transportere og lagre stort set alt. Du bestiller det, du har brug for fra en skærm eller smartphone, og så kommer det ud af den nærmeste udleveringsport kaldet en systemport. Sterilgods, medicin, linned, post, kliniske prøver og meget andet kommer med andre ord ud af væggen, præcis hvor og når personalet har brug for det.

Sygehuspersonalet bestiller de ting, de har brug for fra en skærm eller med en smartphone, hvorefter robotlagersystem inde bag væggen og små transportrobotter under loftet i kælderen sørger for at finde og bringe varerne frem. Det frigør tid, som i stedet kan bruges sammen med patienterne.

Sidste år blev der sat punktum for et to-årigt udviklingsprojekt, hvor IHL er blevet afprøvet og tilpasset. Og lige nu bliver der arbejdet videre på at gøre IHL til en løsning til både eksisterende og nye sygehuse.

Skal finde partnere

”Vi er i gang med at finde partnere, som kan være med til at føre IHL-konceptet videre og bringe det ud i verden,” fortæller CEO/Software Architect Niki Nicolas Grigoriou fra Intelligent Systems.

Herhjemme er specielt Odense interessant, forklarer han. Det kommende Nyt OUH har nemlig tegnet en løsning ind i byggeprojektet, der ligner IHL-konceptet. Partnerkredsen bag IHL sigter mod at kunne levere den løsning, når den kommer i udbud.

”Vinder vi en leverance til Nyt OUH, og bliver det en stor succes, vil det efter min mening være en løsning, som sygehuse over hele verden vil stå i kø for,” siger Niki Nicolas Grigoriou til Magasinet Pleje.

Der er også nye IHL-løsninger på tegnebrættet, afslører Niki Nicolas Grigoriou.

Det er nogle lidt mindre – og mindre gennemgribende løsninger, hvor man anvender IHL-konceptet eller delelementer fra konceptet. For eksempel til sikker transport og lagring af sterile varer.

Der bliver også arbejdet på en løsning, hvor man fra smartphonen kan finde og bestille varer, selvom man ikke har et automatisk transportsystem. I stedet går der besked til logistikafdelingen, og en medarbejder, eksempelvis en portør, sender varen til afdelingen.

”Det bliver en semi-automatisk eller manuel IHL-løsning, hvor gevinsten primært er, at man hurtigt og nemt kan finde og bestille varer. Og der er et par regioner, der synes, det er en rigtig interessant løsning,” fortæller Niki Nicolas Grigoriou fra Intelligent Systems.

IHL kan transportere og lagre stort set alt, der kan være i systemets plastikkasser, bl.a. sterilgods, kliniske prøver, medicin, forbrugsvarer, linned, post, mad og affald.
Sygehuspersonalet bestiller de ting de har brug for fra en skærm eller med en smartphone, hvorefter robotlagersystem inde bag væggen og små transportrobotter under loftet i kælderen sørger for at finde og bringe varerne frem, som til sidst kommer ud åbning i væggen kaldet en Systemport.
Med IHL skal personalet ikke bruge tid på at finde det udstyr, de står og skal bruge. Udstyret finder personalet.
I et driftsperspektiv skal IHL bidrage til øget effektivitet, mindre spild og øget trivsel, når personalet får frigjort tid til behandling og sygepleje.
I et anlægsperspektiv skal IHL reducere behovet for investering i lager- og logistik ved at reducere størrelsen af det totale varelager, behovet for bufferlagre på afdelingerne og reducere behovet for plads til logistikken.


Artiklen er bragt 19. februar i fagbladet Magasinet Pleje. Derfor ville du normalt skulle bruge en abonnements-kode for at læse den. Vi åbner dog vores online-univers på magasinetpleje.dk for en stund. Derfor kan du lige nu læse hele Magasinet Pleje online - gratis.
Læs mere om: IHL
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078