"Vores højsæson er normalt i oktober, november og december, men i år er sæsonen rykket frem på grund af fedtafgiften, siger direktør Henning Harregaard fra Humlumbrød til avisen."
Normalt bugner lagret, der kan rumme 1000 paller eller omkring fem millioner tarteletter, i september, så de er klar til efterårssalget, men efter lastbilerne har været der torsdag, er der blot nogle håndfulde paller tilbage.
"Vi har leveret 60 procent flere tarteletter i september i år end i september 2010," siger Henning Harregaard til Politiken.
Lørdag bliver der indført en afgift på 16 kroner per kilo mættet fedt i varen. Det betyder blandt andet, at en pakke smør på 250 gram vil stige fra 15,50 kroner i butikkerne nu til 18,10 kroner, og et halvt kilo ost 45+ vil stige fra 34,40 til 36,10 kroner.
Men også andre varer, der indeholder smør, margarine, olie eller andet fedtstof, sti-ger.
Humlumbrøds direktør ikke glad for fedtafgiften:
"Vi sætter prisen op med 10 procent fra på mandag, men det har været en stort ar-bejde at regne den rigtige pris med fedtafgiften ud," fortæller han.
"Vore kunder vil jo ikke betale mere end det, fedtafgiften koster, så derfor har vi mi-nutiøst dokumenteret vores forbrug," siger Henning Harregaard til Politiken.